Guanyem Valldoreix es presenta amb l'habitatge i la seguretat com a eixos

La candidatura aglutina la CUP, Procés Constituent, ERC, MES, Sant Cugat en Comú, els veïns i veïnes progressistes de Valldoreix i Gent per Valldoreix

El problema de l'habitatge i els problemes de seguretat a Valldoreix són dos dels principals eixos del programa electoral de la candidatura Guanyem Valldoreix. Així ho ha explicat el presidenciable de la candidatura, Xavier Humet, aquest dissabte, 30 de març, en un acte de presentació al Casalet de Valldoreix, davant d'una setantena de persones. Humet també ha valorat la capacitat que s'hagi pogut formar aquesta llista que aglutina que sigui transversal i d'esquerres. "Ens definim amb els colors republicans i feministes, som ecologistes i animalistes. Prioritzem el poble per damunt dels interessos de partit".

Sobre habitatges, Humet, ha assegurat que s'ha de lluitar perquè els joves i les persones gran no hagin de marxar de la vila. "S'ha d'apostar per habitatge públic de lloguer respectant el model urbanístic que ens envolta. Farem cens d'habitatges buits i amb mal estat, i fomentarem masoveria urbana. Estudiarem la possibilitat de convertir habitatges unifamiliars a familiars sense propietat horitzontal. Des de l'EMD no es poden fer miracles però no ens deixarem dir que no hi podem fer res".

La seguretat, després de diverses onades de robatoris a Valldoreix, és un dels principals problemes del territori valldoreixenc. En aquest sentit, Humet ha explicat que no els fa por parlar de seguretat. "La inseguretat és un dels símptomes de desigualtats socials. Enfrontarem el problema sense alarmismes, amb participació veïnal i exigirem la presència de la policia al carrer". Algunes de les propostes que ha posat sobre la taula el candidat és la creació d'un consell sectorial de Seguretat, il·luminació als carrers i ha dit que espera que es posin en funcionament els lectors de matrícules i els drons que ha anunciat l'Ajuntament de Sant Cugat

En paral·lel, la candidatura també aposat per la participació ciutadana amb la recuperació del Consell de la Vila. Així com pel "bon govern" i amb aquest sentit, Humet ha assegurat que l'EMD s'ha convertit amb una "sucursal" de l'Ajuntament de Sant Cugat i ha explicat que volem recuperar competències que s'han cedit a Sant Cugat. Sobre mobilitat, la candidatura vol que s'afronti aquesta problemàtica amb la participació dels veïns.

L'acte ha comptat amb la participació d'Arcadi Oliveres, economista i fundador de Procés Constituent. Oliveras s'ha felicitat per la candidatura unitària d'esquerres i entre altres també ha explicat que un dels objectius és treballar per l'economia social i solidària.

Unes 70 persones han participat en l'acte. FOTO: Lali Álvarez

Unes 70 persones han participat en l'acte. FOTO: Lali Álvarez 

 

 
Comentaris

Destaquem