ICV-EUiA vol que s'alliberin els presos polítics palestins menors d'edat

La formació local ho demanarà al ple municipal del pròxim dilluns, 19 de febrer

ICV-EUiA demanarà al ple municipal de febrer, que tindrà lloc dilluns 19 de febrer, l'alliberament d'Ahed Tamini i dels menors palestins que romanen actualment a la presó per motius polítics. 

Ahed Tamimi és una noia menor d'edat (té 16 anys) que va ser detinguda durant la matinada del dia 18 a Nabi Saleh, Cisjordània, per bufetejar un soldat i encara segueix a la presó preventiva.

Tal com detallen els verds, prop de 300 nens i nenes es troben tancats en presons israelianes per haver-se defensat amb pedres davant la violència i brutalitat de l'exèrcit d'Israel que no respecta en cap moment els Drets del menor.

La moció d'ICV-EUiA demana que Israel compleixi estrictament la Convenció del Nen, els diferents tractats de Dret Internacional i les resolucions de les Nacions Unides que insisteix a vulnerar sistemàticament. La moció també demana reclamar a les autoritats israelianes l'alliberament immediat de Ahed Tamimi juntament amb els altres menors palestins i palestines que, actualment, es troben en presons israelianes a conseqüència de càrrecs desproporcionats o de la il·legal figura de detenció administrativa que vulnera la Convenció de Ginebra i, en el cas dels nens i dels adolescents, la Convenció dels Drets del Nen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem