L'Ajuntament vol preservar la pedrera Berta i "accions correctores" per a l'Arrabassada

El govern portarà a l'aprovació del ple Municipal les al·legacions presentades per a la modificació del PGM de l'AMB, que van en la direcció de preservar la pedrera Berta o millorar l'Arrabassada

El govern municipal ha presentat al·legacions, que ara portarà a l'aprovació del Ple Municipal, en la modificació del Pla General Metropolità de l'AMB, amb l'objectiu de preservar l'entorn de la pedrera Berta, millorar diferents punts de la carretera de l'Arrabassada, conservar patrimoni o tenir en compte diferents aspectes de mobilitat. En aquest sentit, les al·legacions de Sant Cugat a la modificació del PGM de l'AMB giraran al voltant d'aquests 4 àmbits. Les al·legacions les ha explicat en roda de premsa el tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech.

Alegacions a aspectes de patrimoni

L'equip de govern creu que la modificació del Pla General de l'AMB hauria de tenir en compte la protecció del patrimoni construït a Collserola, ampliant el ventall d'usos admesos o afegint normes de conservació adreçades a la preservació dels elements patrimonials. D'altra banda, Sant Cugat també aposta per revisar i actualitzar les fitxes del catàleg de masies i cases rurals, actualitzar l'inventari de patrimoni cultural o incorporar una persona amb coneixements històrics per tractar el patrimoni arquitectònic. "Sant Cugat és el municipi amb més territori dins del Parc de Collserola i se'ns ha de tenir en compte", explicava Joan Puigdomènech.

Alegacions a aspectes de mobilitat

Sant Cugat vol que el text de l'AMB incorpori el fet que l'Ajuntament va aprovar en el ple municipal del mes d'octubre l'Ordenança que regula la circulació de bicicletes al Parc Natural. A més, l'equip de govern creu convenient aplicar "mesures correctores" a la carretera de l'Arrabassada, per tractar de fer-la menys perillosa. "Hi ha un problema també de senyalització que cal estudiar i modificar", assenyalava Puigdomènech en aquest sentit.

D'altra banda, l'Ajuntament també aposta perquè el PGM de l'AMB inclogui campanyes de comunicació sobre l'ús de vehicles no motoritzats.

Alegacions a aspectes de la pedrera Berta

"Ens interessa especialment que quedi patent que a la pedrera hi ha alguns valors històrics, ambientals i de possibles usos de fauna que hi podria residir que caldria preservar", explicava Joan Puigdomènech. Per això, una de les al·legacions que ha presentat l'Ajuntament en aquest aspecte és la possibilitat que es redacti un estudi d'un pla especial de protecció de l'entorn natural de la pedrera. I és que segons el tinent d'alcalde, el fet de preservar la pedrera Berta "permetria un tractament paisatgístic del qual podríem treure un aprofitament".

 

 

 
Comentaris

Destaquem