L'alcaldessa de Sant Cugat destaca el "seguiment important" de la vaga a Sant Cugat

L'alcaldessa de Sant Cugat ha destacat que no s'han produït incidències durant la vaga general

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha destacat el "seguiment important" de la vaga general a Sant Cugat durant aquest 21 de febrer i el "civisme" amb què s'ha desenvolupat. Segons l'alcaldessa, no hi ha hagut incidències més enllà del tall de les vies del tren dels ferrocarrils a primera hora del matí, que Fortuny no ha volgut qualificar com a incidència. "La vaga ha estat seguida de manera molt intensa i cívica", ha resumit. Una vaga que començava amb el tall a les vies del tren i una manifestació amb centenars de persones pels carrers de la ciutat.

Més info: Centenars de persones es manifesten a Sant Cugat per la vaga general

L'alcaldessa ha assenyalat justament la "gran manifestació i concentració" que s'ha viscut als carrers de Sant Cugat durant aquest matí de vaga general. A més, ha explicat que entre un 80 i un 90% dels treballadors de l'Ajuntament s'han sumat a la vaga general. Més enllà d'aquesta xifra, no tenia més dades sobre el seguiment de la vaga. Sí que ha explicat que molts nens i nenes no han anat a les escoles i que algunes botigues han abaixat la persiana.

Sobre el tall de les vies del tren, ha indicat que els manifestants han tingut "un comportament cívic". "Hi ha hagut equilibri entre el dret a vaga. Saben greu els inconvenients a persones que no volien fer vaga, però és el que té una mobilització i una aturada de país", ha argumentat.

Més info: El tall a les vies del tren per la vaga general acaba amb el desallotjament dels Mossos

Sobre l'actuació dels Mossos per desallotjar la via, on s'han vist algunes empentes i moments de tensió, Carmela Fortuny ha assegurat que l'actuació policial ha estat "com toca". "He estat en contacte amb el Cap dels Mossos de Sant Cugat, he visualitzat el moment en quès es demanava desallotjar i jo no he vist ni agressions ni empentes. Si han existit, és motiu de crítica, però amb l'informe policial i les imatges que he vist no ho he copsat".

Més info: Les accions que es faran a Sant Cugat durant la vaga general

Més informació
 
Comentaris

Destaquem