La CUP no vol que la Policia Local utilitzi pistoles Taser

Com a mínim una trentena de policies locals de Catalunya disposen d'aquestes armes elèctriques

La CUP ha mostrat la seva "preocupació" per la possibilitat que la Policia Local de Sant Cugat disposi de les pistoles elèctriques Taser, tal com va explicar el cap del cos santcugatenc, Josep Maria Escarré, al TOT. És per això que la formació anticapitalista presentarà una moció al ple municipal de juny per reclamar la prohibició d'incorporar aquestes armes per part de tots els cossos policials, inclòs el de Sant Cugat.

La CUP exigirà "el compromís de l'Ajuntament de no comprar mai material d'aquestes característiques i treballar per la seva prohibició". I és que tot i que les Taser es cataloguen com a armes no letals, el partit independentista recorda els informes d'Amnistia Internacional on parlen de 269 morts als Estats Units entre el 2001 i el 2007 com a conseqüència de l'ús d'aquestes pistoles.

A més, la CUP considera que "la gran facilitat en el maneig de l'arma i la manca de rastres corporals després del seu ús, la converteixen en una eina susceptible de ser usada per a cometre maltractaments". 

En aquest sentit, el Comitè Contra la Tortura de Nacions Unides s'ha pronunciat en contra de l'ús d'aquestes armes. A més, el comitè també va recomanar a l'estat espanyol l'abandó d'aquestes armes, després de constatar que era utilitzat per diverses policies locals. I és que argumenten que els seus efectes en l'estat físic i mental de les persones contra qui es farien servir podrien conculcar els articles 2 i 16 de la Convenció Contra la Tortura i Altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants. 

Actualment, una trentena de policies locals catalanes disposen d'aquestes armes i els Mossos estan estudiant la seva adquisició per determinades unitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem