La Policia Local patrullarà amb armilles antibales per l'alerta gihadista

Les noves armilles seran més ergonòmiques, lleugeres i segures que les que llueixen actualment alguns membres del cos de seguretat

Durant els pròxims mesos, presumiblement a finals de febrer, tota la Policia Local de Sant Cugat patrullarà pels carrers de la ciutat amb armilles antibales. La mesura respon a l'estat d'alerta que viuen els estaments policials davant els darrers atacs terroristes que han colpejat diverses ciutats europees i en què en algunes ocasions la policia ha estat objectiu d'atacs gihadistes.

Ara per ara, els 100 agents que donen servei al municipi estan en espera d'introduir aquest element en els seus equips de protecció individual, juntament amb la porra, la gorra i la pistola que els efectius policials porten en el seu dia a dia.

Les noves armilles seran més ergonòmiques, lleugeres i segures que les que llueixen actualment alguns membres de la Policia Local i que han arribat a la fi de la seva vida útil. L'element de protecció tindrà la imatge corporativa del cos i cada policia disposarà d'una armilla personalitzada i adequada a la seva mida i pes. "Interior recomana que la policia vagi amb aquestes armilles", ha indicat Josep Maria Escarré, inspector en cap de la Policia Local de Sant Cugat, que ha afegit que cada vegada a més ciutats de l'àrea metropolitana "hi ha un lleuger augment d'utilització d'armes de foc i d'armes blanques en les detencions i els enfrontaments".

Escarré ha assegurat que, encara que a Sant Cugat no es produeixen aquestes situacions, "la policia ha d'estar preparada i s'ha de dotar dels recursos suficients per fer front a l'evolució dels delinqüents" que sofistiquen cada vegada més les seves tècniques per desenvolupar els fets delictius. El policia ha indicat que en els pròxims quatre anys s'incrementarà la plantilla policial, passant dels actuals 100 policies, a 120, i ha confirmat que aquest 2016 s'integraran cinc agents més.

Possibles pistoles Taser

El responsable de la policia santcugatenca ha indicat també que possiblement en un futur, l'equip de protecció individual inclourà altres elements de seguretat com l'arma no letal elèctrica, també coneguda com a pistola Taser, o alguns elements antitrauma com el collarí per evitar talls al coll, depenent de l'evolució de la delinqüència.

Tots els cossos policials amb armilla

A més de la policia santcugatenca, abans que finalitzi l'any 2016 està previst que la Policia Local de tots els municipis catalans faci el seu patrullatge i vigilància de carrer amb armilles i que aquest sigui un element més dins de l'equip de protecció individual.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem