Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arribant a l'Audiència Nacional | ACN

Política

La Fiscalia demana 16 anys de presó per Raül Romeva

Romeva està empresonat de manera preventiva des del passat 23 de març

La fiscalia espanyola ha fet públic aquest divendres 2 de novembre la seva petició de presó per als líders independentistes. La Fiscalia demana 25 anys de presó per al vicepresident empresonat Oriol Junqueras i 25 anys d'inhabilitació, acustat d'un delicte de rebel·lió.

Finalment, el santcugatenc Raül Romeva i els altres consellers empresaonats, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Dolors Bassa; tenen una petició de 16 anys de presó i 16 d'inhabilitació. Tots acustats de rebel·lió. Aquest 2 de novembre es compleix un any de la seva primera entrada a presó.

Més info: Un any de la primera entrada a presó de Raül Romeva

Per als líders civils, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i per a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, la fiscalia general de l'Estat demana 17 anys de presó i 17 d'inhabilitació també per rebel·lió.

A Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila la fiscalia els acusa de malversació de cabals públics i d'un delicte de desobediència greu i demana per a ells 7 anys de presó i 16 d'inhabilitació. Finalment, per a Mireia Boya i els membres de la Mesa del Parlament, inclòs Joan Josep Nuet, demana una multa de 10 mesos a raó de 100 euros cada dia i inhabiltiació per a càrrec públic durant un any i vuit mesos.