L'Advocacia de l'Estat acusarà els líders independentistes de sedició i malversació

El santcugatenc Raül Romeva fa mesos que està en presó preventiva

L'Advocacia General de l'Estat acusarà els líders independentistes de sedició i malversació de fons, però no de rebel·lió, segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícia. Entre els acusats està el santcugatenc Raül Romeva, en presó preventiva des del passat 23 de març.

Més info: Presó per al santcugatenc Raül Romeva

En canvi, tot fa preveure que la Fiscalia General de l'Estat mantingui l'acusació per rebel·lió. Tant l'Advocacia com la Fiscalia presentaran aquest divendres els escrits d'acusació abans que comenci el judici. L'Advocacia General de l'Estat depèn orgànicament del Ministeri de Justícia i inicialment es va personar a la causa de l'1-O per malversació. El Codi Penal preveu penes de fins a 30 anys per als delictes de rebel·lió i de fins a 15 per a sedició.

Un any del primer cop a la presó

Aquest 2 de novembre es compleix un any de l'entrada a presó els membres del Govern que compareixien davant l'Audiència Nacional espanyola. Oriol Junqueras i Joaquim Forn no han tornat a sortir en llibertat des d'aleshores. Romeva i la resta de consellers van ser a la presó entre el 2 de novembre i el 4 de desembre, quan els van deixar en llibertat fins que el Tribunal Suprem en va tornar a decretar presó provisional el 23 de març.

Un any després d'aquell dia, també hi ha a la presó l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els exconsellers Jordi Turull, Jordi Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva, que se sumen a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que van entrar presos quan lideraven l'ANC i Òmnium.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem