La santcugatenca Diana Riba, número 2 d'ERC a les eleccions europees

La parella de Raül Romeva s'estrena en la política de partits com a integrant d'una llista electoral

Diana Riba, la parella de Raül Romeva, serà la número dos d’ERC a les properes eleccions europees. Ho ha aprovat aquest 15 de desembre el Consell Nacional dels republicans, que també ha avalat la candidatura conjunta amb les formacions Eh Bildu, BNG i oberta a “altres forces sobiranistes i de progrés”, segons ha indicat el número tres d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Oriol Junqueras lidera la candidatura republicana.

Riba ha explicat que fa una setmana va rebre una trucada de Romeva des de la presó de Lledoners en què li va dir que Oriol Junqueras la volia com a número dos a la llista. "He dit que sí perquè fa més d’un any que la meva vida va fer un tomb. Perquè cal que siguem la veu dels presos’, ha argumentat. És la primera vegada que Diana Riba fa el salt a la política de partits integrant una llista electoral.

Justament, Raül Romeva ha destacat per la seva trajectòria política a Europa, sent deu anys diputat al Parlament Europeu per Iniciativa. Un missatge a les xarxes socials de Romeva ha valorat així la notícia: "Qui més estimo defensarà un dels projectes que més estimo, l'europeu. Gràcies Diana Riba per aquest enèsim compromís, per dur la nostra veu al cor d'Europa. Avui nosaltres i el país som encara més forts".

Més info: Diana Riba, dona de Raül Romeva: "Nosaltres anem a guanyar aquest judici"

En una entrevista recent al TOT Sant Cugat, Diana Riba comentava: "No hem d'estar afligits per la situació, sinó seguir lluitant i tirant endavant". El santcugatenc Raül Romeva, la seva parella, està en presó provisional des del pasat 23 de març.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem