Militars espanyols realitzen maniobres i entrenaments a Sant Cugat

Un grup de militars realitza pràctiques a Collserola

Un grup de militars espanyols ha realitzat pràctiques militars i maniobres d'entrenament a Sant Cugat, aquest dimarts, 13 de març. Segons ha denunciat la CUP, a partir d'una imatge del santcugatenc Enric Fabre, s'han vist diversos soldats a la zona de Can Cortés, a les Planes, a tocar del Parc Natural de Collserola.

La realització de pràctiques militars és habitual dins del Parc Natural de Collserola. L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha posicionat en contra d'aquests entrenaments i el mateix Consorci del Parc ha demanat que no es realitzin, tenint en compte que és un espai molt concorregut i amb moltes escoles dins. Tot i això, el Ministeri de Defensa no té cap intenció de deixar de fer-les i fins i tot ha denunciat al Parc de Collserola per voler fer-los fora.

Fa uns mesos, el Congrés dels Diputats va rebutjar una Proposició no de Llei presentada pel Partit Demòcrata que demanava limitar les maniobres de l'exèrcit a zones "estrictament militars" i fora de zones "altament poblades". Una d'aquestes zones "altament poblades" on es realitzen pràctiques militars és el Parc Natural de Collserola.

PP, PSOE i Ciutadans ho van rebutjar i la Ministera de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, va assegurar que l'exèrcit continuarà fent obres militars al parc perquè "Catalunya forma part del territori nacional i les nostres forces armades que estan desplegades allà continuaran fent les seves pràctiques i exercicis".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem