Pas endavant per al soterrament de la torre d'alta tensió de Mas Gener

es disposa d'un pressupost i negociacions amb l'Ajuntament de Rubí per fer-ho possible

Nou pas endavant per fer possible el soterrament de la torre d'alta tensió que hi ha al barri de Mas Gener, al carrer de Guadalajara. Previsiblement, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el de Rubí i, Endesa i l'ICAEN (Institut Català d'Energia) signaran un conveni per fer-ho possible. Així ho ha anunciat Carmela Fortuny, presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, durant la celebració de la reunió d'aquest òrgan aquest dimecres, 13 de desembre.

"Les perspectives no són immediates, perquè no és un tema fàcil de resoldre, però sí que és un pas endavant important, perquè ja tenim converses molt fermes amb l'Ajuntament de Rubí, que era un dels requisits, i altres instàncies que sembla que no estan estancades, sinó que van donant passes", ha explicat Fortuny.

D'aquesta manera, Endesa ha presentat un pressupost per al soterrament de la línia valorat en 1.540.771 euros, dels quals Sant Cugat n'ha d'assumir el 34% fins al torrent dels Alous (523.554 euros) i Rubí la resta (1.020.000 euros). A partir d'aquest estudi, s'han impulsat les gestions necessàries per subscriure un conveni els dos ajuntaments, l'ICAEN i Endesa, havent demanat una reunió amb l'ICAEN i els regidors d'urbanisme d'ambdós municipis.

L'eliminació de la torre d'alta tensió al barri de Mas Gener, l'única presenta al barri després del soterrament de la línia a l'avinguda del Baixador, és una de les reivindicacions històriques del barri. En diferents ocasions, tant al Consell de Barri com al Ple municipal, els veïns han manifestat el seu malestar pel perjudici que els suposa la seva presència. Els possibles efectes nocius per la salut és la gran preocupació dels veïns.

En aquest sentit, ara fa un any s'aprovava una moció al ple municipal on es demanava que es posés a disposició dels veïns afectats l'informe de mesures del camp electromagnètic que es va fer per posar en funcionament la torre d'alta tensió, i que s'iniciïn els treballs tècnics, i si fos necessari, les negociacions amb les autoritats competents i la companyia elèctrica, amb l'objectiu de procedir a soterrar la torre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem