C's porta al Ple les queixes per la torre d'alta tensió i el clavegueram a Mas Gener

Demana que es faciliti l'informe de mesures del camp electromagnètic als veïns afectats

En la línia del que van exposar els veïns de Mas Gener en el torn de participació ciutadana del mes de juliol, C's presentarà una moció per abordar dues de les qüestions que més preocupen als veïns. Una de les qüestions és l'impacte electromagnètic de la torre d'alta tensió que està ubicada al carrer Guadalajara número 46, l'única que no ha estat soterrada a Mira-sol, i que preocupa pel fet que els veïns desconeixen si els pot afectar la salut.

"És una torre de molt alta tensió, amb una tensió molt més alta de la que hi havia abans perquè és una torre de comunicació", ha explicat el portaveu del grup municipal de C's, Aldo Ciprian. "Hem demanat fins en quatre ocasions l'informe amb les mesures electromagnètiques a Cristina Paraira, i no l'hem rebut". Ciprian ha assenyalat que molt probablement aquest informe no el té l'Ajuntament, però sí que l'hauria de tenir la companyia elèctrica, Endesa.

Per tot això, C's demanarà, a través d'una moció, que es posi a disposició dels veïns afectats l'informe de mesures del camp electromagnètic que es va fer per posar en funcionament la torre d'alta tensió, i que s'iniciïn els treballs tècnics, i si fos necessari, les negociacions amb les autoritats competents i la companyia elèctrica, amb l'objectiu de procedir a soterrar la torre.

El clavegueram, un altre maldecap a Mas Gener

Han estat reiterades les queixes per l'estat de la xarxa de clavegueram d'aquest barri mirasolenc. En concret les queixes han estat pel fet que a alguns veïns els ha entrat aigua a les cases a través dels inodors quan plou, i fins i tot alguns han denunciat l'existència de rosegadors que accedeixen a les cases a través de la xarxa.

C's demanarà a través de la mateixa moció posar en marxa les actuacions necessàries per a la neteja i control de la plaga de rosegadors al clavegueram, així com revisar, netejar, mantenir i portar a terme les actuacions necessàries per a aconseguir el funcionament eficient de la xarxa de clavegueram a Mas Gener.

Moltes d'aquestes queixes han arribat a l'Ajuntament a través d'instàncies, unes instàncies a les quals els grups de l'oposició no tenen accés per la llei de protecció de dades. Ciprian ha lamentat aquest fet: "Moltes vegades, quan parlem amb els veïns, ens diuen que ells ja ho han demanat. Però a nosaltres aquesta informació no ens arriba". El portaveu de C's no descarta que aquesta qüestió acabi convertint-se en una moció.

 
Comentaris

Destaquem