Sant Cugat, al costat del dret a morir dignament

La ciutat mostra el seu suport a la tramitació de la proposició de llei per a la regulació de l'Eutanàsia

Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu suport a la tramitació de la proposició de Llei presentada en el Congrés dels Diputats de regulació de l'Eutanàsia. D'aquesta manera, el ple municipal celebrat el 16 de juliol ha acordat donar suport a l'Associació pel Dret a morir dignament de Sant Cugat i altres col·lectius a favor d'una mort digna.

El Ple ha arribat a aquest acord aprovant la moció presentada conjuntament pels grups municipals del PSC-CP, PDeCat-Demòcrates, CUP-PC, Cs, ERC-MES i ICV-EUiA. Una moció que es va aprovar amb el vot contrari del PP i l'abstenció del regidor no adscrit Xavier Cortés.

Un suport que ja s'havia manifestat prèviament, amb una moció de suport a l'associació que ja disposa d'un punt d'atenció al municipi.

Més info: Sant Cugat, a favor del dret de les persones a morir dignament

Pere Soler (PSC), la defensava argumentant que "obre la possibilitat de prendre una decisió sobre la mateixa vida, que no ha de suposar un problema legal". Per part de l'equip de govern, Susanna Pellicer també defensava aquesta possibilitat, mentre que Lurdes Llorente (CUP-PC) defensava que "parlant d'Eutanàsia, estem parlant de vida", tot i reconèixer les mancances de la proposta de llei.

Més info: L'associació pel Dret a Morir Dignament treballarà a Sant Cugat per una mort digna


Per part de Ciutadans, Sergio Blázquez defensava la proposta apuntant que "considerem que l'eutanàsia ha de ser regulada, sent una decisió lliure", i reclamant que "la nova llei ha de salvaguardar els drets dels professionals sanitaris". Ferran Villaseñor (ERC-MES) lamentava la tardança a arribar a una llei com aquesta, tot i destacar que "s'obre un nou camí pel que fa a recuperació dels drets". En el mateix sentit s'expressava Roser Casamitjana (ICV-EUiA), remarcant que "l'eutanàsia és un dret que tenim totes les persones i, com tot dret, el podem exercir o no".

El Partit Popular és l'únic que es mostra contrari a aquesta llei. Álvaro Benejam afirmava que "estem convençuts que la iniciativa que promet solucionar un problema, en genera un de més gran". En aquest sentit, apuntava que la postura del seu partit era "a favor de la mort digna, que consisteix en l'eliminació del dolor mitjançant l'atenció pal·liativa, no el sacrifici".
 

 
Comentaris

Destaquem