Sant Cugat, a favor del dret de les persones a morir dignament

El ple municipal de Sant Cugat ha acordat donar suport a l'Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya així com a la petició del Parlament de Catalunya de despenalitzar l'eutanàsia

El Ple municipal de Sant Cugat ha acordat, aquest dilluns 16 d'octubre, donar suport a l'Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya i a totes les activitats que l'entitat desenvolupa.

Isabel Alonso, presidenta de l'associació, ha estat l'encarregada juntament amb Consol Farràs, de llegir el text de la moció. En aquest, Alonso ha recordat que el primer article de la declaració dels Drets Humans del 1948 ja està inclosa la possibilitat i el dret a una mort digna.

Alonso ha recordat que el Parlament de Catalunya ha demanat al Congrés dels Diputats que es despenalitzi i es legalitzi l'eutanàsia. La presidenta del Dret a Morir Dignament de Catalunya ha destacat que des de l'entitat són conscients que els Ajuntaments no hi poden fer gaire respecte a les lleis, però sí que poden fer molta pedagogia a la ciutadania sobre el document de les voluntats anticipades.

Per la seva banda, Consol Farràs ha llegit els acords de la moció que contempla, dotar d'informació específica els treballadors municipals sobre els drets ciutadans, divulgar l'acord, així com el document de les voluntats anticipades i donar suport als actes que l'associació desenvolupi a la ciutat, així com habilitar espais al municipi per poder divulgar la informació de l'entitat.

El Ple també ha acordat oferir més possibilitats per tal d'aconseguir i tramitar el document de voluntats anticipades, així com col·laborar amb el Parlament per simplificar el tràmit. En l'àmbit local, el text contempla continuar mantenint la qualitat del servei del PADES les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.

La moció ha estat presentada per PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ICV-EUiA, PSC i ERC-MES. Per la seva banda, el PP ha demanat votar els 10 punts de la moció en dos blocs. En aquest sentit, el portaveu, Álvaro Benejam, ha destacat que "estem a favor de la mort digna, però seria interessant establir el que és, i en aquesta moció no ho hem vist". La moció ha estat aprovada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem