Sant Cugat en Comú va proposar "un acord polític de llistes" a Podem per a les eleccions

Les dues formacions han lamentat públicament el fet que no anar junts els ha deixat fora de l'Ajuntament per la divisió de vot i Podem ha carregat contra Sant Cugat en Comú

Sant Cugat en Comú havia presentat una proposta a Podem Sant Cugat per presentar-se junts a les eleccions municipals del mes de maig, la qual cosa hagués possibilitat que l'espai polític tingués representació, cosa que no ha passat per la divisió del vot entre ambdues formacions. Després d'analitzar els resultats, els dos partits han explicat als mitjans de comunicació la seva posició sobre la situació.

Més info: Els comuns creuen que la divisió amb Podem els ha deixat fora de l'Ajuntament

Més info: Podem lamenta "no entrar pel fet de no anar en coalició" i en culpa a Sant Cugat en Comú

Podem ha carregat contra Sant Cugat en Comú i li atorga la culpa, assegurant que van fer una proposta per arribar a aconseguir la coalició i que no van rebre contraoferta de Sant Cugat en Comú. El TOT Sant Cugat ha tingut accés a la proposta dels comuns a Podem, en la qual la formació encapçalada per Gutiérrez apunta: "Apostem per una confluència a mitjà termini. Això vol dir un acord polític de llistes per al 26M però un compromís a l'hora de superar la dinàmica de coalició l'endemà de les eleccions."

En aquest mateix document es divideixen els acords proposats per Sant Cugat en Comú en tres grans àmbits: 'Governança conjunta', 'Programa, codi ètic i carta financera', i 'Candidatura i campanya'.

Governança conjunta

  • Podem s'incorpora a la dinámica de Sant Cugat en Comú, animant als seus inscrits inscrites a participar de les assemblees i comissions.
  • Com a espai plural i divers es donarà sempre compte en els posicionaments públics dels debats, consensos i disensos quan es donin.
  • Passades les eleccions tots els inscrits i inscrites de Podem i de Sant Cugat en Comú en igualtat de condicions triaran uns òrgans conjunts de treball i direcció.
  • Tots els representants i grups municipals sortints d’aquest acord es deuran al programa, carta financera i codi ètic conjunts així com a l’assemblea i les comissions on estaran participant tots els inscrits de les diferents formacions.

Programa, codi ètic i carta financera

  • El programa, la carta financera i el codi d’ètica política aprovats per Sant Cugat en Comú es validen com a programa, carta financera i codi ètic de l’acord.
  • Les persones inscrites de Podem que no hagin participat ja, tindran l’oportunitat de suggerir canvis a aquests documents ja aprovats a l’Assemblea.

Candidatura i campanya

  • Es garanteix la visibilització en campanya i posteriorment de tots els actors formants.
  • La denominació de la candidatura serà Sant Cugat En Comú Podem.
  • Podem donarà suport explicit a l’acord de Valldoreix: “Guanyem Valldoreix”.
  • Podem incorpora 6 noms a la llista de 13 ja aprovada de Sant Cugat en Comú, la resta de noms seran triats conjuntament. L’ordre serà escollit posteriorment.
  • El 50% dels candidats i candidates de cada actor seran dones. Es pot patir una reordenació final en funció de l’aplicació de la llei electoral pel que fa a la igualtat.
  • Podem designarà un 30% dels representants totals en els següents òrgans:
  • Promusa, Consells de Barri, Consells de participació sectorial, Organismes autònoms i Empreses municipals.

El document que Sant Cugat en Comú va entregar a Podem.

 
Comentaris

Destaquem