Carretera de l'Arrabassada. FOTO: Arxiu

Política

Sant Cugat vol reduir la sinistralitat de l'Arrabassada

Els regidors han votat unànimement instar a la Generalitat a implementar mesures que garanteixin més seguretat a l'Arrabassada en el seu tram entre Barcelona i Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha presentat una moció, el dilluns 19 d'octubre en el Ple Municipal, amb l'objectiu d'instar al govern de la Generalitat de Catalunya a prendre mesures a l'Arrabassada per incrementar la seguretat en aquesta via entre Sant Cugat i Barcelona, ja que la carretera "es troba entre les vies amb més sinistralitat de Catalunya", com ha explicat el regidor Joan Puigdomenech. Així doncs, la moció ha estat aprovada de manera unànime per part de tots els partits polítics presents en el Ple Municipal.

Amb això, el grup municipal ha demanat en la moció "continuar treballant per implementar mesures que garanteixin més seguretat a l'Arrabassada en el seu tram entre Barcelona i Sant Cugat per mantenir la tendència a la baixa en el risc de sinistralitat. Algunes possibles mesures a valorar podrien ser, entre altres, radars en tram, càmeres i separadors físics als revolts".

D'altra banda, Junts per Sant Cugat ha sol·licitat "instar el Govern de la Generalitat a construir la rotonda d'accés a Can Cortés i aquelles que consideri necessàries en favor d'una mobilitat més segura". Finalment, amb aquesta moció, el grup municipal pretén "comunicar l'adopció d'aquests acords als Consells de Barri de Les Planes i La Floresta, al Govern de la Generalitat i al Departament de Territori i Sostenibilitat".

Amb tot, la moció ha rebut llum verda de part de tots els partits polítics, una moció que segons José Gallardo, regidor de Mobilitat, arriba "amb l'objectiu de millorar l'accés i seguretat dels ciutadans de Sant Cugat. Creiem que hem d'anar més enllà, però no volem fer al·legacions a la moció perquè creiem que podem incloure més peticions a la Generalitat, pensades entre tots, per fer més força conjuntament".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.