La seguretat a l'Arrabassada o la demanda d'ajudes a l'oci i la restauració centren el ple

La nul·litat del contracte de manteniment de les zones verdes i jardineres també ha estat un dels temes importants

El Ple Municipal de Sant Cugat s'ha reunit en sessió ordinària el dilluns, 19 d'octubre, per tractar diferents aspectes referents a la ciutat, entre els quals la nul·litat del contracte de manteniment de zones verdes o la decisió de millorar la seguretat vial de la Carretera de l'Arrabassada, entre altres.

El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Junts per Sant Cugat, per tal d'instar al Govern de la Generalitat a revisar i millorar la seguretat al voltant de la carretera de l'Arrabassada.

Més info: Sant Cugat vol reduir la sinistralitat de l'Arrabassada

Cal destacar que durant la sessió s'ha acordat per unanimitat demanar al Govern espanyol un pla d'ajudes específic per al sector de l'oci nocturn, la restauració i els locals musicals de Sant Cugat, així com impulsar diferents accions al respecte des de les competències municipals.

Més info: El Ple Municipal reivindica un pla d'ajuts per al sector de la restauració i l'oci nocturn

En el ple municipal del mes d'octubre també s'ha aprovat la nul·litat "per defectes de forma" del contracte de manteniment de zones verdes del municipi, que obligarà el consistori a pagar indemnitzacions a les empreses implicades. El punt s'ha aprovat amb els vots favorables del Govern i de Ciutadans, i amb l'abstenció de Junts per Sant Cugat.

Més info: El Tribunal Català de Contractes declara nul el contracte de manteniment de zones verdes

Sortida de l'Eix B30

Tot plegat en un ple municipal que els regidors han celebrat de forma telemàtica, en el marc de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, en el qual el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha explicat la sortida de Sant Cugat de l'Eix B30: "és inoperatiu", ha dit. Una decisió que ha semblat "coherent" a Ciutadans, però "increïble" a Junts per Sant Cugat, que hi ha votat en contra.

Declaracions

Un ple en el qual també s'han aprovat dues Declaracions de la Junta de Portaveus, una en pro de l'arbitratge i la mediació com a alternativa a la via judicial i l'altre per reclamar mesures urgents per a les persones refugiades a les illes gregues.

Més info: La ciutat demana la reubicació urgent i l'acollida dels refugiats a Grècia

Més info: Sant Cugat aposta per l'arbitratge com a alternativa a la via judicial

Per últim, en l'Audiència Pública s'ha tractat dos temes: un sobre el Bosc de Volpelleres i La Mirada i un altre sobre un espai de socialització de gossos a Mira-Sol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem