Espejo-Saavedra, Ignacio Garriga i Raül Romeva FOTO: TOT Sant Cugat

Política

Tres santcugatencs obtenen representació amb les eleccions espanyoles

Dos santcugatencs obtenen escó al Congrés i un altre al Senat

Sant Cugat comptarà amb tres representants en Congrés i al Senat, després de les eleccions generals celebrades aquest 28 d'abril i que en el conjunt de l'Estat ha guanyat el PSOE. Esquerra Republicana s'ha imposat a Catalunya i Sant Cugat.

Més info: ERC guanya les eleccions generals a Sant Cugat

Ignacio Garriga, candidat de VOX per Barcelona, ha guanyat una plaça al Congrés dels Diputats ja que l'extrema dreta ha obtingut un diputat per Catalunya. Ignacio Garriga és membre del comitè executiu nacional del partit i va ser alcaldable per Sant Cugat en les eleccions municipals de 2015. A més, és el candidat de VOX a l'alcaldia de Barcelona.

El santcugatenc José María Espejo-Saavedra representarà Ciutadans al Congrés, ja que era el número 3 per Barcelona i el partit taronja ha obtingut quatre diputats en aquesta circumscripció. Espejo-Saavedra és vicepresident segon del Parlament de Catalunya des de 2015. Milita a Ciutadans des de la seva fundació, l'any 2006.

Finalment, Raül Romeva, en presó preventiva des del 23 de març de 2018, serà senador per Esquerra Republicana, ja que ERC ha obtingut un total d'onze senadors per Catalunya. Raül Romeva va ser el cap de llista de Junts per Catalunya en les eleccions catalanes de 2015 i va ser conseller d'Exteriors amb el govern de Carles Puigdemont. Està sent jutjat al Tribunal Suprem pels fets d'octubre de 2017.