Les reaccions dels partits santcugatencs als resultats de les eleccions espanyoles

Els partits polítics de Sant Cugat valoren els resultats electorals

El PSC de Sant Cugat ha celebrat la victória de Pedro Sánchez en aquestes eleccions generals del 28 d'abril, que a Sant Cugat i a Catalunya ha guanyat Esquerra Republicana. "L'únic que pot ser president és Pedro Sánchez i la dreta s'enfonsa", ha destacat el primer secretari socialista, Pere Soler.

Més info: ERC guanya les eleccions generals a Sant Cugat

Soler també ha destacat el fet que el govern del PSOE "no estarà tant subjecte als partits independentistes" i també ha mostrat la seva predilecció a explorar un pacte amb Unidos Podemos i altres forces minoritàries més enllà de les formacions sobiranistes de Catalunya. "Amb Ciutadans, ells mateixos s'han descartat", ha afegit.

La seu del Partit Socialista de Catalunya. Foto: Bernat Millet.

La seu del Partit Socialista de Catalunya. Foto: Bernat Millet.

El primer secretari santcugatenc del PSC també ha valorat molt positivament el resultat obtingut a Sant Cugat, on han estat tercera força amb més de 8.500 vots, un 16,6% del total. "Des de 2015, quan vam tocar fons, hem anat augmentant i creiem que es mantindrà en les eleccions municipals". Els socialistes han duplicat els resultats respecte les generals de 2016 a Sant Cugat, quan van obtenir al voltant del 8% dels vots. Tot i això, s'ha mostrat prudent en relació als comicis locals de maig i no ha volgut extrapolar els resultats.

ERC

La seu d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cugat, aquest 28 d'abril. Foto: Bernat Millet.

La seu d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cugat, aquest 28 d'abril. Foto: Bernat Millet.

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions a Sant Cugat, obtenint els millors resultats de la seva història, amb 13.772 vots, un 26,7% del total. La candidat a l'alcaldia Mireia Ingla ha recordat de qui és la victòria. "Els grans artífexs de la victòria estan tancats en una presó". Ingla ha destacat la victòria a Sant Cugat però s'ha mostrat prudent de cara a les eleccions municipals."Estem molt contents és importat assenyalar que Sant Cugat és una ciutat independentista".

Tot i això, ha dit subratllat que són dues eleccions diferents. "El pròxim 26 de maig, volem que les urnes s'omplin de vots republicans i continuarem treballant des de la modèstia i amb responsabilitat, per poder tenir també uns resultats també motl bons".

Junts per Catalunya

La seu de Junts per Sant Cugat. Foto: Bernat Millet.

La seu de Junts per Sant Cugat. Foto: Bernat Millet.

Junts per Catalunya, segon partit més votat a Sant Cugat, ha obtingut 8.615 vots dels santcugatencs i santcugatenques, un 16,7% del total, i han perdut quatre punts respecte a les eleccions espanyoles de 2016. La candidat a l'alcaldia Carmela Fortuny ha destacat que esl resultats són millors que els que donaven les enquestes.

"Des de la humilitat considero que els resultats de Junts per Catalunya són bons, ja que les enquestes ens donaven tres. Juntament amb els resultats d'ERC és un front nacionalista important, i sobretot la veu de les persones que estan a la presó i exiliades".

Sobre si això pot ser un preludi de les eleccions municipals, Fortuny ha dit que no té una bola de la veritat. "Continuaré treballant dia a dia, perquè el projecte que fa tants i tants anys que es manté a la ciutat, que per això tenim aquest model i que tanta gent s'estima es mantingui i això és Junts per Sant Cugat".

En Comú Podem

La seu de En Comú Podem. Foto: Bernat Millet.

La seu de En Comú Podem. Foto: Bernat Millet.

En Comú Podem ha estat la quarta força més votada a Sant Cugat, amb 6.438 vots i el 12,50% del total. Els comuns han perdut gairebé set punts respecta al 2016. El candidat a l'alcaldia Ramon Gutiérrez ha reconegut que no són els resultats que volien. "No eren els resultats que ens hagués agradat, però són millors que els que les enquestes ens pronosticaven. Catalunya tindrà un pes a Madrid i en el govern de l'Estat".

Sobre els resultats a Sant Cugat, Gutiérrez ha valorat les forces d'esquerra: "És una bona notícia els resultats de Sant Cugat, han guanyat les forces d'esquerra. Les 4 primeres forces ho són, només s'ha colat Junts per Catalunya, que no els hi ha anat bé aquestes eleccions. També celebrem que Vox no hagi tret bons resultats a la nostra ciutat".

Gutiérrrez veu una possible majoria d'esquerres a Sant Cugat. "Els resultats d’aquestes eleccions no es poden extrapolar directament, però marquen l’ànim i el context. Si ja era realitzable una majoria d’esquerres ens veiem esperançats que els ciutadans estan disposats a votar per un canvi".

Ciutadans

Ciutadans després dels resultats. Foto: Bernat Millet.

Ciutadans després dels resultats. Foto: Bernat Millet.

Ciutadans ha quedat en quarta posició en les eleccions generals a Sant Cugat, obtenint un 12,08% dels vots, amb un total de 6.220 suports. Uns resultats molt similars al 2016, quan va recollir el 13,06% del total dels vots dels santcugatencs i santcugatenques.

El TOT no ha pogut contactar amb el líder de Ciutadans a Sant Cugat.

PP

La seu del Partit Popular. Foto: Bernat Millet.

La seu del Partit Popular. Foto: Bernat Millet.

El Partit Popular ha perdut gairebé un 10% de vots a Sant Cugat respecte a les generals de 2016, passant d'un 14,5% a un 5% i quedant-se amb 2.546 vots.

“No ha sigut un bon resultat pel PP, ni a Espanya ni a Sant Cugat”, ha lamentat el president del PP santcugatenc, Álvaro Benejam, que ha assumit que Pedro Sánchez continuarà com a president del govern espanyol. En aquest sentit, ha alertat dels “peatges” que pagarà el socialista per continuar a la Moncloa i que “seran dolents per Espanya”.

VOX, amb candidat santcugatenc

Ignacio Garriga serà l'alcaldable de VOX a Barcelona. FOTO: Lali Puig

Ignacio Garriga, el sancugatenc que representarà VOX al Congrés. FOTO: Lali Puig

L'extrema dreta de VOX ha entrat per primera vegada al Congrés espanyol i ho ha fet amb 24 diputats i un total de 2,6 milions de vots, sent cinquena força. De fet, VOX ha obtingut un diputat per Catalunya, que serà el santcugatenc Ignacio Garriga, cap de llista per Barcelona. El TOT no ha pogut contactar amb el líder català de VOX. A Sant Cugat, VOX ha rebut 2.127 vots, un 4,13% del total, sent setena força més votada.

“La irrupció de VOX és una mala notícia, però no tindrà cap força d'influència”, ha assenyalat Pere Soler del PSC. En clau santcugatenca, el socialista ha comentat que la divisió del vot entre PP i VOX pot provocar que “la dreta espanyola es quedi fora del ple” en les elecions municipals del 26 de maig.

Álvaro Benejam ha afirmat que la irrupció de VOX “ha provocat una divisió total de la dreta”. Des d'ERC, Junts per Catalunya i En Comú Podem han valorat com a molt mala notícia l'entrada de VOX a la política institucional espanyola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem