Valldoreix es declara municipi lliure de petards

Estarà prohibida la venda d'elements pirotècnics al municipi, així com el seu ús

No es podran vendre petards ni fer-ne ús al municipi de Valldoreix. Així ho ha aprovat el ple de l'Entitat Municipal Descentralizada aquest dijous, 26 de gener, amb els vots en contra d'ERC-MES i CUP-PC.

Ho han fet aprovant la moció de l'equip de govern, CiU-Actuem, que comptava amb el suport de Ciutadans, i promoguda pel fet que gran part del terme municipal està dins de Collserola, i l'alt risc d'incendi forestal de Valldoreix. D'aquesta manera, l'EMD es mostra contrària a l'ús de petards dins del terme municipal, així com es prohibirà posar punts de venda.

CUP-PC s'ha mostrat contrària a l'acord que han definit com "destinat a buscar titulars de premsa" i a "calmar els ànims dels veïns als quals els molesten els punts de venda". En aquest sentit, Ferran Margineda han remarcat que "prohibir la venda és desplaçar el problema a casa d'un altre".

També en contra s'ha mostrat ERC-MES. Noël Climent ha apuntat que "per arreglar el problema d'arrel hem de fer una ordenança municipal", i ha defensat que "la pirotècnia forma part de la nostra cultura popular" remarcant que "hem d'explicar el risc, hem d'educar, però no prohibir".

Susana Casta, per part de Ciutadans, ha anunciat que se sumaven a la moció tot i que "d'entrada, ens molestava una mica el segon acord (prohibir-ne la venda), ja que creiem que s'ha de fomentar el comerç".

Més temes tractats

Moment de la sessió plenària d'aquest 26 de gener  FOTO: C. Caballé

Durant la sessió plenària de Valldoreix també s'han tractat altres temes com el canvi de model de les 5 Milles Femenines, havent-se rebutjat la moció d'ERC per recuperar-ne el caràcter reivindicatiu, i que passaran a ser mixtes. També s'ha acordat estudiar la creació de zones de Wi-fi d'accés gratuït, s'estudiarà la mobilitat a Can Calopa, i s'ha debatut sobre el servei de subministrament elèctric municipal a proposta de la CUP-PC.

Uns temes que el TOT desenvoluparà en els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem