Activitats culturals per celebrar Sant Jordi a Sant Cugat

Les entitats de la ciutat sortiran al carrer el diumenge per celebrar la festa del patró de Catalunya

El 23 d'abril és Sant Jordi, i un cop més, Sant Cugat s'omplirà de roses, llibres i activitats per celebrar la diada. Més enllà de les parades de roses i llibre que ocuparan la ciutat, diferents entitats oferiran activitats als santcugatencs per gaudir de la jornada.

Des de les vuit del matí, i fins a les vuit de la tarda, els Diables de Sant Cugat posaran una parada a la plaça del Rei, on també es podrà veure la bèstia. Durant el dia organitzaran diferents activitats, com un taller per portar la bèstia a les 10 hores, un assaig de tabalers infantils a partir de les 11.30, l'assaig general de l'Encabronada de 16 a 18 hores, i un assaig de tabalers a les 18 hores.

També a la plaça del Rei estarà ubicada la parada de PimPamPum. A més de vendre roses i instal·lar un photocall, l'entitat explicarà dues versions actualitzades de la llegenda de Sant Jordi, així com la clàssica. Ho faran acompanyats pels Diables a les 12, les 17.30 i les 18.30 hores. L'Esbart també ballarà a la mateixa plaça a les 12.30 hores.

Un dels actes tradicionals de Sant Jordi és l'A tota Veu, organitzat per Òmnium i el Servei Local de Català, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. Una lectura de poemes per part de parelles lingüístiques que es farà a les 12 hores a la plaça Augusta.

Els Bastoners ballaran a la plaça d'Octavià a les 13.20 hores i a la tarda, a les 17 hores, mentre que La Lira cantarà a la seva parada en aquesta plaça a les 19 hores. Abans, però, hi haurà una ballada de Sardanes a les 18 hores a la plaça de l'Om.

El mateix dia, també, a Les Planes, es podrà gaudir de l'espectacle familiar Sarau de Sant Jordi, amb Rah-mon Roma, a les 12 hores, a l'Espai Pere Grau.

D'altra banda, hi ha diferents activitats programades els dies previs i posteriors a les biblioteques i al Museu de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem