El Ple visibilitzarà les persones amb problemes de salut mental

La moció es duu a terme també per eliminar els estereotips que generen estigma social per aquestes persones

El Ple municipal ha aprovat una moció institucional per la visibilització i la normalització de les persones amb problemes de salut mental, així com per combatre l'estigma que suposa a escala social. El text ha sigut aprovat en la reunió de l'ens d'aquest dilluns 16 d'abril.


Els problemes de salut mental segueixen sent un tabú generalitzat a la societat, i segons s'explica al text, les persones que pateixen un trastorn d'aquest tipus es veuen discriminades, no només en l'àmbit social sinó en l'àmbit laboral. Així, a la moció pot llegir-se: "les persones amb problemes de salut mental són considerades imprevisibles, incapaces per treballar i prendre decisions, poc intel·ligents, febles i agressives".


A causa que "tot això són estereotips que no es corresponen amb la realitat" i que, segons l'estudi 'L'estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016', realitzat per Spora Sinergies i la UAB, fins al 80,1% de les persones amb problemes de salut mental a Catalunya ha patit discriminació i estigma, i de les quals "el 54,9% han estat discriminades bastant o molt freqüentment", el Ple ha decidit donar visibilitat a aquest problema de forma unànime.


Per aquesta raó, l'ens municipal ha acordat "seguir treballant de manera conjunta amb la Taula de Salut Mental de Sant Cugat", per visibilitzar el col·lectiu i millorar el benestar emocional de les persones amb problemes de salut mental. A més, seguirà treballant "en el Pla d'Acció compromès" per canviar actituds i comportaments sobre les persones afectades per aquest tipus de problemes a l'àmbit local.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem