7 mocions aprovades, 1 institucional, 2 rebutjades i 2 retirades al ple municipal

La sessió plenària corresponent al mes d'abril s'ha celebrat aquest dilluns, dia 16

El ple municipal del mes d'abril a Sant Cugat del Vallès ha aprovat 7 mocions i 1 d'institucional, mentre que se'n rebutjaven 2 i se'n retiraven 2 més. Un ple que s'ha celebrat aquest dilluns, dia 16, i que ha tingut una durada de gairebé 6 hores.

Com a moció institucional, Sant Cugat s'ha compromès a seguir visibilitzant les persones amb problemes de salut mental i combatre'n l'estigma. D'aquesta manera, se seguirà treballant en un Pla d'Acció que permeti canviar actituds i comportaments en relació a les persones que pateixen un problema de salut mental.

Pel que fa a les mocions aprovades presentades pels diferents grups municipals, s'ha acordat retre homenatge a la memòria de Guillem Agulló i Salvador. Una moció aprovada amb els vots a favor d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ICV-EUiA, PSC del regidor no adscrit; i les abstencions de C's i PP.

Per unanimitat s'ha aprovat l'actualització del Fons de Patrimoni de Sòl i Habitatge, i els vots d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC i el regidor no adscrit han fet possible aprovar una moció en defensa dels drets civils i polítics i per la llibertat dels presos polítics. Un acord que s'ha pres amb els vots en contra de C's, PSC i PP.

De la mateixa manera s'ha aprovat el suport al programa d'esport en edat escolar de Sant Cugat del Vallès. Una proposta aprovada per unanimitat excepte en l'acord núm. 3, en el qual el PDeCAT hi ha votat en contra i el PSC s'ha abstingut.

D'altra banda, el ple municipal ha acordat donar suport a Proactiva Open Arms per unanimitat excepte en l'acord núm. 2, en el qual C's i PP s'han abstingut. També s'ha aprovat una moció en contra de la pujada de les tarifes municipals de l'aigua a conseqüència de l'increment de la tarifa d'ATLL (Aigües Ter-Llobregat). S'ha aprovat per unanimitat excepte el PP, que s'ha abstingut.

Finalment, s'ha aprovat treballar per la derogació de la Llei d'estabilitat pressupostària i per a l'autonomia municipal per reinvertir el superàvit pressupostari. S'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte C's que s'ha abstingut i el PP que hi ha votat en contra.

Moment del ple municipal. FOTO: Artur Ribera

Pel que fa a les mocions rebutjades, aquestes han estat dues. La primera, la presentada per ICV-EUiA, ERC-MES, Cs, CUP-PC i PP per tal que la composició del Consell d'Administració de Promusa reflecteixi l'actual composició del Ple. La segona, la moció d'urgència presentada pel PSC a favor del diàleg i la reconciliació.

Finalment, s'ha retirat dues de les mocions presentades. La primera, la de Cs per donar suport a la festa de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La segona, la del PP per tal d'establir una ràtio òptima policial per a Sant Cugat.
 

Altres temes tractats al ple

Torn de participació ciutadana. FOTO: Artur Ribera

Durant el ple municipal del mes d'abril s'ha aprovat que Sant Cugat destini deu milions d'euros a la construcció d'habitatge protegit, i s'ha aprovat un tràmit urbanístic per facilitar la implantació d'un nou hotel al parc empresarial de Can Sant Joan. També s'han aprovat les festes locals de Sant Cugat per al 2019.

Pel que fa al torn de participació ciutadana, l'aparcament ha centrat les diferents intervencions veïnals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem