L’Ajuntament ordena el tancament del club de fumadors de cànnabis a can Magí

El tancament del local s'ha decretat "per incompliments en les resolucions municipals"

L’Ajuntament de Sant Cugat ha ordenat el tancament del club de fumadors que l’associació cannàbica Cànnem Mil·lenari té al carrer Adrià Gual. Un decret signat dimarts després que "aquesta associació hagi incomplert en reiterades ocasions un decret anterior –de data 31 de juliol- que permetia l’obertura d’aquest local únicament com a espai de reunió social però no com a lloc on es pogués fumar cànnabis", segons apunta el consistori.

Segons expliquen, "en aquest decret de 31 de juliol (que estimava en part les al·legacions de l’associació per poder obrir el local) s’especifica clarament la prohibició de fumar aquest tipus de substància", tot afegint que "la policia local ha constatat en les darreres setmanes que dins del local s’ha fumat cànnabis i que l’olor del fum ha arribat als habitatges adjacents".

Com destaca l'Ajuntament en un comunicat, "aquest fet, registrat en nombroses diligències policials, ha produït un trencament de confiança de l’Ajuntament envers aquesta associació cannàbica i han suposat que el consistori hagi decretat el tancament del seu local".

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que en aquests moments està vigent una suspensió de tramitació i concessió de llicències urbanístiques, ambientals i recreatives a clubs socials privats de consumidors de cànnabis. Aquesta suspensió, que és per un període d’un any, es fa amb "la finalitat d’estudiar i analitzar en l’àmbit de les competències municipals com s’ha de regular aquesta activitat pel que fa a aspectes com la ubicació dels clubs, les seves instal·lacions o les condicions tècniques dels locals".

En el marc d’aquesta suspensió de llicències l’Ajuntament apunta que crearà "un Grup de Treball –que quedarà aprovat en el ple municipal de dilluns vinent- per tal d’estudiar com s’ha de fer aquesta regulació. En aquest Grup hi seran presents regidors municipals, tècnics de l’Ajuntament, veïns i usuaris de clubs de fumadors de cànnabis".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem