L'AMI defensa la "llibertat d'expressió" a l'espai públic després de la sentència del TSJC

També refusa qualsevol "censura" que pretengui "restringir-la"

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha expressat el seu compromís en la "defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques" i ha refusat qualsevol acte de "censura" que pretengui "impedir o restringir la llibertat d'expressió" com a valor superior de l'Estat de Dret. Ho ha fet després que el TSJC prohibís l'exhibició d'estelades en la via pública a Sant Cugat, mesura que l'Ajuntament del municipi recorrerà.

Més info: El Tribunal Superior de Justícia prohibeix l'estelada a la via pública de Sant Cugat

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat recorrerà la sentència de l'estelada al Suprem

"L'espai públic és l'àmbit d’expressió del pluralisme, i de les diferents sensibilitats, una expressió que els poders públics no han d'eliminar mitjançant la neutralització, sinó amb la ponderació dels drets fonamentals involucrats", ha expressat l'entitat en un comunicat. Alhora ha advertit que "la materialització de la llibertat d'expressió per part dels ciutadans que l'exerceixen, utilitzant una determinada simbologia que no sigui il·legal, no pot ser impedida o restringida per part de qui no la comparteix", afegeix l'AMI en el seu comunicat.

L'entitat recorda que històricament els espais públics "han estat indrets de debat d'idees, reivindicacions socials on els ciutadans poden exercir els seus drets tant individuals com col·lectius: associació, reunió, manifestació i on els poders públics, sobretot els locals, tenen el deure de garantir-ne el seu exercici".

 
Comentaris

Destaquem