contingut promocionat
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Les fotos dels primers trens que van arribar a Sant Cugat fa 100 anys

L'arribada del tren a Sant Cugat del Vallès va ser l'element que va permetre iniciar la transformació del que aleshores era un poble

Aquest octubre Sant Cugat celebra una de les seves efemèrides més importants, el centenari de l'arribada del ferrocarril al municipi. El 26 d'octubre de 1917 roman a la memòria col·lectiva dels santcugatencs i santcugatenques, ja que va suposar el canvi d'estil de vida a la ciutat.


Una línia de tren unia el Vallès amb Barcelona, a través d'un túnel que travessés Collserola. Les obres de construcció del Túnel de Vallvidrera començaven el maig de 1912, i l'abril de l'any següent es posaven en marxa les obres entre les Planes i Sant Cugat.


L'arribada del tren a Sant Cugat del Vallès va ser l'element que va permetre iniciar la transformació del que aleshores era un poble en la ciutat que avui representa. El tren connectava Sant Cugat amb Barcelona, i va ser aquesta connexió la que va encendre l'espurna de la modernitat a la vila, que, el 1917, comptava només amb 2.400 habitants. Ara compilem les imatges més destacades d'aquella època històrica.

Mireu les imatges de fa 100 anys del tren a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem