Sant Cugat, entre els municipis més rics de l'Estat espanyol

A Catalunya només és superat Matadepera i Sant Just Desvern

Sant Cugat del Vallès és el setè municipi de l'estat espanyol i el tercer de Catalunya amb una renda mitjana més elevada per família. Segons un estudi de l'Agència Tributària, cada família santcugatenca, de mitjana, va tenir una renda bruta de 50.840 euros el 2016. La renda disponible a Sant Cugat, una vegada restats impostos i cotitzacions, va ser de 38.354 euros. L'estadística està elaborada a partir de la declaració de la renda per cada unitat familiar de les poblacions.

Més info: Sant Cugat, entre els municipis on més gent ha marxat a altres ciutats catalanes

El rànquing a l'estat espanyol està encapçalat pel municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón, amb un renda bruta per declarant de 72.993 euros anuals. En l'àmbit català i també a la comarca del Vallès Occidental, Matadepera lidera la classificació amb 54.113 euros.

A l'altre extrem, el municipi espanyol amb menys renda familiar és Zahínos, a la província de Badajoz, amb 11.166 euros anuals el 2016. A Catalunya, Batea (Tarragona) és la població amb menys renda, amb 15.339 euros. Això vol dir que Sant Cugat multiplica per tres la xifra del municipi amb menor renda del país.

Pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, la renda bruta és de 25.950 euros; a Catalunya és de 29.541 euros i a la província de Barcelona se situa en els 30.919 euros. En el conjunt de la comarca del Vallès Occidental, Sant Cugat és el segon municipi amb més renda, després de Matadepera i seguit per Sant Quirze del Vallès. A partir d'aquí hi ha una escletxa important amb el quart, que és Cerdanyola.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem