Sant Cugat, entre les ciutats amb més renda per càpita i més esperança de vida

Els indicadors socioeconòmics de Sant Cugat, molt per sobre de la mitjana catalana i espanyola

Sant Cugat és la primera ciutat catalana i la cinquena de l'estat espanyol amb una renda per habitant més elevada, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística a partir de l'estudi d'Indicadors Urbans fet a les 126 ciutats amb més de 20.000 habitants. L'estudi també posa de manifest que els veïns i veïnes de Sant Cugat tenen l'esperança de vida més llarga de Catalunya, amb 84,2 anys de mitjana. A més, Sant Cugat va tancar el 2017 amb la taxa d'atur més baixa de tot l'estat, amb un 7,4%.

Pel que fa als diners, els santcugatencs i santcugatenques disposen d'una renda neta anual de 18.326 euros, amb dades de 2015. Per sobre de Sant Cugat només hi ha Pozuelo de Alarcón, Boadilla del Monte, Las Rozas i Majadahonda. El següent municipi català amb més renda mitjana per persona és Sitges, el setzè de tot l'estat. La renda mitjana dels santcugatencs multiplica per tres la dels habitants de Níjar, la ciutat espanyola amb menys capacitat econòmica.

Pel que fa a l'esperança de vida, la mitjana dels santcugatencs i santcugatencs és de 84,2 anys. És l'única ciutat catalana que apareix entre les quinze ciutats de l'estat amb una esperança de vida més llarga, concretament en la dotzena posició. La diferència amb la població amb menor esperança, La Línea de la Concepción, és de gairebé cinc anys. En canvi, un veí de Rivas-Vaciamadrid pot viure fins a 1,6 anys més que un santcugatenc, de mitjana.

Finalment, l'estudi dels indicadors urbans fa referència a la desocupació i situa Sant Cugat com la ciutat de tot l'estat amb una taxa d'atur més baixa, un 7,4%, la mateixa que a Pozuelo de Alarcón. A tot l'estat només hi ha sis ciutats amb un atur per sota del 10% i, d'entre les quinze poblacions amb menys desocupació, n'hi ha tres de catalanes.  La ciutat espanyola amb més atur és Linares, que gairebé frega el 40%.

Tot plegat són àmbits en què Sant Cugat lidera els rànquings habitualment, com també fa amb el preu de l'habitatge de compra o els lloguers. De fet, Sant Cugat és una de les cinc úniques ciutats que apareix entre les primeres posicions dels rànquings en renda mitjana, esperança de vida i taxa d'atur més baixa, juntament amb Pozuelo de Alarcón, Majadahonda, Getxo i Alcobendas. Pozuelo és la que té millors indicadors i és el primer municipi en renda per capità i taxa d'atur i el segon en esperança de vida.

 
Comentaris

Destaquem