Pilar Mayoral Pont a l’obrador de Sant Cugat Fruits FOTO: Bernat Millet

Societat

Sant Cugat Fruits, plats preparats com si estiguessin cuinats a casa

Pilar Mayoral Pont, cuinera de l'obrador de Sant Cugat Fruits: “Tractem amb productes de qualitat i proximitat, sense conservants ni additius”

Que podem trobar a Sant Cugat Fruits?

Aquí trobem de tot. Hi ha des dels plats de verdura més bàsics, com poden ser bledes amb patates o col amb allada, a plats més sofisticats: macarrons camperola, canelons farcits de diferents hortalisses i una gran varietat de croquetes, a més de cremes, sopes o amanides. En total, preparem al voltant de 130 plats diferents, tots ells amb un sabor característic i propi.

 

Quins són els plats més sol·licitats?

Els canelons, les lasanyes i les albergínies farcides copen la part alta de plats amb més demanda. Són productes que agraden molt al client. També les croquetes tenen molt èxit. Fem unes de coliflor que agraden molt als més petits de la casa, ajudant així a què els infants mengin productes que d’una altra manera no ho farien.

 

L’època de l’any afecta també els vostres plats...

Sí. Últimament hi ha molta gent que ens sol·licita plats amb carxofes, per exemple. El problema és que la carxofa és un producte de fred. Amb això, nosaltres preferim utilitzar els  productes de cada temporada i treure d’ells el profit que tenen.

 

Quin és el denominador en comú d’aquests productes?

Ens agrada treballar amb productes de qualitat i proximitat. Cap dels nostres productes compta amb conservants ni additius. Parlem d’una cuina saludable, sense estar alterada industrialment. Per a nosaltres és important que el client pugui menjar d’una manera sana. A més, tenim molta cura amb les dates de caducitat i el tracte de tots els productes. És important que els plats comptin de la confiança del client

 

Creus que ha canviat la manera d’alimentar-nos? 

Si, últimament els hàbits són diferents de fa uns anys. La manca de temps moltes vegades fa que mengem alguna cosa ràpida. Per això, aquí els clients venen, s’emporten un plat i mengen com si estiguessin a casa.

 

Quina és la filosofia de Sant Cugat Fruits?

Sant Cugat Fruits es caracteritza per tractar el producte amb molta cura i respecte, intentant cada dia millorar.  Jo, com a cuinera, quan preparo qualsevol plat, el cuino com si fos jo qui l’hagués de menjar, sempre tenint present les preferències del client.

 

Com es pot tenir present les preferències del client?

Ens agrada tenir contacte amb els nostres clients i que ells ens expliquin els seus gustos. Crec que és un factor important, ja que quan aquesta persona retorna a buscar un plat ja saps quines són les seves preferències, si li agrada més un producte cuinat d’una manera o d’una altra...

 

Quin és l’èxit dels plats que prepareu? Nosaltres treballem cada dia amb els productes acabats  d’arribar. És un gènere rotatiu. En comptes de preparar grans quantitats per així tenir per diferents dies, cada 2 dies estem repetint els mateixos plats perquè estiguin recentment cuinats. . Nielo Ballart