Sant Cugat obre l'oficina per atendre els pensionistes

Tots els partits polítics de Sant Cugat es van comprometre a posar en marxa una oficina pels pensionistes

Sant Cugat ha obert una Oficina d’Atenció al Pensionista a l’edifici de l’Ajuntament. Concretament, està situada a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i dona servei els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 a 12 hores. Per sol·licitar visita, caldrà demanar cita prèvia per internet o trucar al 93 565 70 00. Era una de les demandes de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, creada el 2017 amb la voluntat de defensar els interessos d'aquest col·lectiu davant el futur incert de les pensions.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar l’atenció als pensionistes de Sant Cugat. Per aquest motiu l’oficina centralitza informació i tràmits que poden interessar a aquest col·lectiu, com per exemple la Teleassistència, la T-Bus, els ajuts a l’habitatge i a la dependència o l’Imserso. Amb la posada en marxa d’aquest nou servei es busca, doncs, crear un espai de referència per als pensionistes per resoldre dubtes i efectuar tràmits. Tots els partits de l'Ajuntament de Sant Cugat van aprovar una moció institucional per la creació d'aquest espai.

Més info: Merino, del col·lectiu de pensionistes de Sant Cugat: "Hem perdut qualitat de vida"

Així mateix està previst que en els propers mesos a l’oficina s’incorporin altres serveis municipals per poder donar una atenció més especialitzada (per exemple oferir una atenció directa d’altres departaments, com per exemple serveis socials) i que a partir del proper any s’ofereixi un servei d’assessorament legal.

A més, el passat mes de juny el Consell de Ciutat també va aprovar la creació de la Taula dels Pensionistes, un nou òrgan participatiu per estudiar com es poden implantar les reclamacions d’aquest col·lectiu en àmbits com l’habitatge, la sanitat, la mobilitat, els serveis socials, la cultura o l’educació i que ja s'ha reunit una vegada. L'Ajuntament també ha pres el compromís d'editar una publicació semestral adreçada als pensionistes o estudiar una millora  de les condicions que s’estableixen en els ajuts a l’IBI a partir del pressupost 2019.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem