Sant Cugat tindrà una Oficina d'Atenció i Informació al Pensionista

Així ho ha aprovat el Ple Municipal amb una moció conjunta que han presentat CUP-PC, PDeCAT, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC, que ha esdevingut moció institucional ja que tots hi han votat a favor

Després que la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat reivindiqui diferents millores per al col·lectiu de pensionistes del municipi des del gener, el Ple Municipal ha aprovat la creació d'una Oficina d'Atenció i Informació al Pensionista. Ho ha fet en la sessió ordinària del mes de juny, celebrada el dilluns 18 de juny. D'altra banda s'ha aprovat dotar aquest primer acord de la dotació pressupostària necessària, així com traslladar-ho als col·lectius de gent gran i pensionistes: Taula de la Gent Gran, Delta Gent Activa, Joves Jubilats, Assemblea Pensionista, Amics de la Gent Gran.

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de totes les forces polítiques del consistori. Ha esdevingut, per tant, una moció institucional.

Ha iniciat l'argumentari la regidora Núria Gibert, de la CUP-PC: "Aquesta moció pretén aglutinar totes les necessitats dels pensionistes, així com informar de tot el catàleg de serveis de l'Ajuntament destinats als pensionistes. Pensem que és un col·lectiu que està patint una injustícia. Les pensions són un dret i s'han de lluitar i defensar, també al marge de l'administració. És un col·lectiu amb una situació de precarietat i com a administració hem de posar totes les eines de les que disposem per millorar les condicions d'aquest col·lectiu".

Posteriorment ha estat el torn de Joana Barbany, del PDeCAT: "Donem suport a aquesta moció. Les propostes que recull aquesta moció ja les va treballar la nostra alcaldessa, Carmela Fortuny en la reunió que va fer el 8 de juny amb aquest col·lectiu", ha explicat la regidora. D'altra banda, ERC-MES ha volgut adherir-se als arguments que han donat prèviament tant Barbany com Gibert: "Subscrivim el que han dit els grups que ens han precedit. S'estan vulnerant els drets dels pensionistes i això ve d'unes determinades polítiques que hem de combatre. L'obligació de l'administració és escoltar als pensionistes i dotar-los d'eines per millorar la seva situació", ha assegurat Mireia Ingla, regidora d'ERC-MES a Sant Cugat.

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana també ha explicat que el partit polític hi votaria a favor: "Ens sumem a la moció. Ens alegrem de la reunió que l'alcaldessa va tenir amb els pensionistes i creiem important, sobretot, la creació d'una Taula de Treball", ha explicat. Per la seva banda, Pere Soler, del PSC ha dit: "Els socialistes sempre hem donat suport a la lluita dels pensionistes. Nosaltres ens creiem seriosament aquesta lluita i trobem encertat donar resposta a la Plataforma de Pensionistes, però hauríem de fer un pas més enllà i conèixer als prop de 12.000 pensionistes de Sant Cugat, veure quines són les seves necessitats i crear indicadors de l'observatori del pensionista per saber quants d'ells estan en situació de vulnerabilitat per donar-els-hi sortides", ha afirmat el portaveu del grup.

El PP ha votat a favor de la moció, de totes maneres Álvaro Benejam, regidor del PP ha volgut deixar clar que la força política no estava a favor d'alguns punts de la moció: "No estem d'acord amb alguns dels punts de les mocions, com per exemple la que diu que no existeix una evidència fàctica que les pensions es puguin mantenir. D'altra banda és impossible que hi hagi evidències fàctiques del futur". Ciutadans ha argumentat el seu vot afirmatiu de la següent manera: "Es donarà un servei útil, assumible i necessari per al col·lectiu dels pensionistes. Ells han fet un esforç per sustentar les famílies durant els anys de la crisi. Per això votarem que si a la moció", ha explicat Múnia Fernández Jordan, regidora de Cs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem