Si mengeu calçots, les mans us quedaran ben negres! FOTO: Cedida

Actualitat

Tradició: calçotades per a totes les edats!

Tingueu l'edat que tingueu.. les calçotades són sempre molt divertides!

Esperant la primavera, les calçotades es converteixen en una trobada típica entre la família i els amics. A les calçotades es mengen calçots, un tipus de ceba molt llarga que es cou amb una flama ben encesa. Per això, és típic fer les calçotades a l’aire lliure, tot i que hi ha qui prefereix fer-les en restaurants.

Sovint, s’acompanyen els calçots amb carn a la brasa i pa torrat amb all. I què més és típic de les calçotades? La salsa romesco, aquella salsa de color ataronjat que segur que heu vist i que es fa a partir de tomàquet, all, nyores, avellanes, ametlles...

Però sabeu què és el més divertit de les calçotades? Que està permès embrutar-se! De fet, els calçots es mengen amb les mans, que queden totes negres del carbó que hi ha a la pell d’aquestes cebes llargues. Si aneu de calçotada, veureu com els més grans també es posen un pitet per menjar, i és que a l’hora de sucar els calçots a la salsa és molt normal que més d’una samarreta acabi amb alguna llàntia de salsa romesco. 

Embruteu-vos i guaudiu de la calçotada!