“La menja divina”
El vi, ara en el seu moment de la verema, s’han escollit dues denominacions d’origen catalanes: l’Empordà i el Penedès, amb els vins del Celler Arché i del Celler del Mas Candi, respectivament. Quant al pa, s’ha acudit al Forn Turull de Terrasa, un elaborador de pa tradicional, però que el Manel, bon amic i membre del DOM CUGAT, i el seu fill, han sabut moure’s entre l’abans i l’ara. Het ací perquè són proveïdors de restaurants de prestigi i fins i tot, algun guardonat.
Respecte l’oli, la seva presència fou variada, tant com ho és la nostra terra, doncs l’empresa Orolíquido, especialitzada en olis d’oliva verge extra, ens va oferir olis de tota la conca mediterrània. Un espectacle! Per complementar aquesta trilogia, a l’hora de la degustació, l’empresa Formatges Roure i Soler, de Sant Pau de Segúries, ens va oferir un ventall de la seva varietat i qualitat. La música va omplir la volta i les arcades romàniques, però amb un toc neoclàssic. En directe, el piano, acompanyat de violí i viola acompanyaren l’acte en una cata que recordarem com una “menja divina”, un homenatge als aliments sagrats, pa, vi i oli.
