Al caliu del forn de llenya
En Giorgio i la Mercè, pares de 4 fills, són els propietaris d'Il Lago di Garda, la pizzeria que hi ha a Valldoreix.
El nom evoca l'origen del Giorgio Tonola, que segueix mantenint les seves arrels italianes. Cada any encarrega l'elaboració d'un formatge parmesà amb vaques que pasturen prop del Lago di Garda, al nord del país transalpí. El formatge es pot tastar al seu restaurant, així com una xocolata feta només amb cacau, sucre i un polsim de farina, que serveixen tant en forma de xocolata desfeta com de gelat, i és un homenatge a l'origen de la xocolata tal com es va popularitzar a Espanya al segle XVII.
La Mercè regeix l'hotel boutique Torre Barcelona, que el matrimoni va obrir el novembre passat al costat de la pizzeria. Es tracta d'una casa catalogada del 1930, la façana i l'interior de la qual els propietaris han restaurat. Compta amb 9 habitacions, cadascuna diferent, que conserven el terra de rajola hidràulica, un terrat amb unes vistes espectaculars de 360º i un jardí romàntic. Des que han obert, l'hotel sempre és ple. Els clients formen un públic heterogeni, multicultural, provinent de països com l'Índia, Indonèsia, la Xina o els Estats Units. Una petita torre de Babel.
Un dels flls, l'Attilio, destaca pel seu talent musical. Té 16 anys, ha estudiat música a l'escola Ricomà, i acaba d'ingressar a l'escola de Música Moderna del Liceu. Escriu les seves pròpies composicions, que toca amb desimboltura al piano de cua de casa.
A l'Attilio se li obre un futur prometedor. Els pares han batejat una de les pizzes amb el seu nom. I és que a base de pizzes, formatge i xocolata han criat un artista.