Al forn i gratinat
La primavera ens endinsa als plats lleugers on els productes de l’horta són protagonistes i arribar, a poc a poc, a l’estiu on el gran assortit d’amanides seran refrescants protagonistes
A més del que m’ha proporcionat l’hort necessito oli, pebre, sal i formatge ratllat; renteu bé els carbassons, pelem les cebes i les patates, les tallem a rodelles fines; mentre escalivem els pebrots, els pelem, traiem les llavors i els tallem a bocins regulars.
En una plata de forn l’engreixem amb oli i anem posant capes de patates, ceba, pebrot i carbassó; repetim les capes amanint amb rajolins d’oli i salpebrem.
Fornegem la plata durant uns 40 o 50 minuts i 10 minuts abans d’acabar la cocció empolvorem amb formatge, connectem el grill per tal de gratinar-ho. La farigola, ben neta, ornamenta la plata.
Hem cuinat un plat suau, de cuina fàcil i econòmica, és un bon primer i que de segur la mainada ho trobarà molt apetitós i agradable. Podem acompanyar-ho amb un vi blanc sec i suau o amb un cava brut, pot ser un cava rosat.
