Opinió

Una carn d'olla, per favor!

'El món dels restaurants encara té recorregut a la nostra ciutat i, en concret, sempre surt el tema de la manca de restaurants que es dediquin a la cuina catalana tradicional'

Quan vaig per aquests mons de Déu a menjar de restaurant, m'agrada agafar una targeta i guardar-me-la, per si alguna vegada tinc la temptació de tornar-hi. En tinc un fotimer, més o menys classificades: Sant Cugat, Barcelona, Catalunya i fora de Catalunya. De tant en tant les poso en ordre, ja que cal incorporar les darreres adquisicions.

Ves per on, aquests dies ho he fet. He repassat especialment les targetes de restaurants santcugatencs. Tot i que ja en tenia una idea, m'ha sorprès la quantitat de restaurants que han tancat durant els darrers anys. N'he comptat una dotzena i no hi són tots. Restaurants de tota mena, fins i tot de japonesos, que són els que ara estan de moda.

Aquest recompte m'ha fet recordar una conversa que sovint tinc amb amics quan parlem de restaurants santcugatencs. Hi ha un cert acord que el món dels restaurants encara té recorregut a la nostra ciutat i, en concret, sempre surt el tema de la manca de restaurants que es dediquin a la cuina catalana tradicional. La cuina de sempre i ben feta. I, en concret, aquesta és una debilitat meva, sempre surt l'orfandat que ens produeix la impossibilitat de trobar un restaurant que faci escudella i carn d'olla. I no només aquí!

Els de la meva generació hem crescut amb l'escudella i la carn d'olla a la taula cada Nadal. Potser no tots, això deu anar per barris socials també. Per a un servidor, que practica un ateisme light, un Nadal sense carn d'olla no té gaire sentit. Quan hi haurà un restaurant amb escudella i carn d'olla!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.