'Chappie': La profunditat abandona a Blomkamp

Ja fa sis anys que Neill Blomkamp impactava al panorama cinematogràfic de la ciència ficció amb el seu primer llargmetratge: “District 9”.

Imatge del film 'Chappie' Imatge del film 'Chappie'

District 9” era una imaginativa pel·lícula on, a través d'una trama que dibuixava la presència d'alienígenes a la terra, Blomkamp construïa una potent reflexió social entorn la xenofòbia i el tracte de les nostres societats occidentals envers la immigració. Ara, després de dirigir “Elysiuml'any 2013, el cineasta sud-africà (nacionalitzat a Canadà) aterra de nou a les grans pantalles amb el seu tercer llargmetratge que, situant-nos de nou al seu Johannesburg natal, reprèn molts dels elements que caracteritzaren la seva òpera prima.

La història ens situa a un futur proper, on un opressiu cos policial robotitzat controla dràsticament la delinqüència que regna als carrers. En aquest context, un dels robots cau en mans d'uns criminals i, després de ser re-programat, es converteix en el primer androide capaç de pensar i sentir, i també, en una amenaça contra l'status quo.

Amb un guió co-escrit amb la seva dona Terri Tatchell, Blomkamp -que ja ha sigut anunciat com el responsable de dirigir la següent entrega de la saga “Alien”- s'allunya de les profunditats filosòfiques que dotaren de tanta densitat a “District 9” per oferir una peça entretinguda però irregular i impregnada d'ingenuïtat. Amb personatges poc carismàtics i amb poc fons, conceptes poc innovadors i, això si, molta destresa narrativa, “Chappie s'allunya, malauradament, de l'excel·lència que podíem presagiar.

EUA, 2015.

Direcció: Neill Blomkamp.

Guió: Neill Blomkamp i Terri Tatchell.

Interpretació: Sharito Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Jose Pablo Cantillo, Miranda Frigon.

Durada: 120 minuts

Web

Tràiler

Segueix Diana Comas a Twitter (@CbaDiana)

 
Comentaris

Destaquem