Opinió

Dos convidats d’honor a la taula del DOM

A la taula del DOM hem gaudit de la presència de dos convidats d’honor

Es tracta d'en Josep M. Vallès, periodista, bon amic i autor del reeixit llibre ‘Polítics a la carta’, i del xef, cuiner jove, amb molta imaginació gastronòmica i dissenyador dels menús de cada entrevista.

La xerrada ha estat distesa i molt interessant perquè el periodista ens ha delectat amb matisos personals al marge del llibre. El xef, l’Àlex Juncosa, ha preparat uns àpats atenent els gustos dels polítics entrevistats.


El Josep M. Vallès ha demostrat un bon olfacte polític, i ens referim a dues dones de gran actualitat ara, però no uns mesos enrere, la Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i l’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

Però, quins àpats va cuinar l’Àlex per a cada una d’elles? La nostra alcaldessa, paladar fi, una crema de carbassa amb saltat de rovellons, un mar i muntanya de pollastre i llagostins, i de postres, taronja laminada amb mel i nous. El menú per a l’Ada Colau, molt suau: un risotto de carreroles, rossinyols i espàrrecs de marge; un pagell a la brasa farcit de verduretes saltades al wok, i de postres, pinya, kiwi i taronja.


La nostra cuina es va lluir, ja que el Nino Álvarez ens va presentar unes exquisides cloïsses a l’all i julivert, per sucar-hi pa del Manel Turull; la mà culinària del Nino segueix amb un homenatge a la carxofa, a l’estil tapa: una truita de carxofa matissada de foie, unes carxofes crues marinades amb llima, sal, pebre i parmesà; tercer tast unes carxofes gratinades amb all i oli, tot plegat de grat record.

El xef Javi Muñoz ens va fer llepar els dits amb un lluç a la salsa verda (all i julivert, bon oli verge), com va córrer el pa! Amb un carpaccio cru de vieires cobrint el lluç, molt acaramel·lat!

El Jaume Sàbat ens va admirar amb una rèplica pastissera del formatge gallec de “tetina”.

Per beure, vins i caves.


Un àpat per al record!