El Camp d’Esports de Valldoreix el 1933

A principis dels anys 30 del segle XX, l’Associació de Propietaris de Valldoreix va buscar la manera de tenir un camp d’esports a Valldoreix per tal de poder practicar diversos esports. Es miraren algunes opcions i finalment es decidí, amb la col·laboració del Sr. Lluís Gassó Oliver, propietari de can Monmany, adequar uns terrenys de la seva propietat situats sota la masia del Mas Roig i de les restes del Castell de Canals.

El mes de juliol de 1933 s’intensificaren les obres de construcció del camps d’esports de Valldoreix, dins la finca de can Monmany. La piscina i la pista de tenis van ser projectades per l’arquitecte Jordi Tell Novellas. A finals de mes la piscina estava acabada i s’estaven ultimant els darrers detalls de la pista de tenis i del camp de futbol.

La inauguració oficial del Camp d’Esports va ser el diumenge 6 d’agost.
La jornada inaugural va començar a les nou trenta amb la benedicció del Camp d’Esports per part del rector de Valldoreix, Mn. Josep Castellà Casarramona. A les onze del matí començà el campionat de natació amb nedadors i nedadores dels clubs Mediterrani i F.A.E.E.T.A.

Al migdia va ser el moment del tenis amb un partit de dobles en què els jugadors Albert Durall, membre de l’equip espanyol de Copa Davis, i Pere Casanovas, campió de la segona categoria de Catalunya, formaven la primera parella i l’altra parella la formava el duet Pere Ros i Jaume Durall, tenista del Club de Tennis Horta i campió d’Espanya de dobles els anys 1931-1933.

A la una va celebrar-se el dinar de germanor amb la presència d’autoritats. A les quatre de la tarda es va fer una audició i ballada de sardanes. Un cop finalitzades les sardanes va arribar el moment del futbol entre els equips del Valldoreix i del Monmany.

Al final del mes d’agost l’activitat al Camp d’Esports havia estat tot un èxit, per manca de llocs on banyar-se moltes famílies de Rubí, el Papiol i Sant Cugat així com valldoreixencs de les associacions de La Colònia Montserrat i del Mas Fuster es convertiren en usuaris de la piscina.

Un cop passat el mes d’agost l’activitat continuà durant la tardor. El 22 d’octubre Urbanizaciones Valldoreix va organitzar una gran festa al Camp d’Esports conjuntament amb Ràdio Associació amb motiu de la col·locació de la primera pedra del Xalet La Lechera, premi del Concurs d’Història de Catalunya organitzat per aquesta emissora de ràdio. La Festa va comptar amb la visita del president de la Generalitat, Francesc Macià, que vingué acompanyat pel diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Joan Baptista Soler i Bru, i el secretari polític del president, Joan Alavedra.

Per a l’entreteniment dels assistents es van organitzar sardanes, focs artificials, elevació de globus aerostàtic, atraccions i actuacions variades. La jornada es completà també amb un programa d’esports amb unes curses de natació, partits de tenis i de futbol.

La primera temporada del Camp d’Esports va ser tot un èxit, i la plena activitat continuà en temporades posteriors.

Segueix @jjcortesgarcia a Twitter i a Facebook

 
Comentaris

Destaquem