Emprendre en femení

Segons l'informe GEM l'emprenedoria ha crescut per sobre del 6% aquest últim any

Sovint associem emprenedoria amb joventut o maduresa primerenca i la realitat és que, cada vegada més, moltes persones i sobretot dones, es veuen abocades a convertir-se en emprenedores en edats madures perquè no poden conciliar la vida laboral amb la familiar o perquè la demanda de feina existent, fa que la mà d'obra jove sigui molt més econòmica que la sènior.

Segons l'informe GEM l'emprenedoria ha crescut per sobre del 6% aquest últim any i, tot i que predomina el sexe masculí entre els emprenedors, la diferència es va estrenyent cada cop més. Actualment 8 dones per cada 10 homes emprenen el seu propi negoci.

En molts casos les dones fan de la seva passió el seu negoci, per aquest motiu els sectors predominants en l'emprenedoria femenina són els relacionats amb: organització d'esdeveniments, càtering, les relacionades amb l'atenció a les persones i el comerç entre d'altres. No obstant això, observem una clara tendència a la pujada en els últims anys, en sectors menys habituals per les dones com les activitats professionals, científiques i tècniques. A pesar que al gènere femení li costi més emprendre que al masculí, el percentatge d'empreses que fan fallida és un 14% més baix de mitjana quan estan liderades per dones.

Ser emprenedor no és fàcil, es necessita una gran dosi de planificació, perseverança i autocontrol. En la societat actual on domina la cultura de la immediatesa, molts emprenedors desisteixen abans d'aconseguir el seu objectiu, perquè els resultats no són tan ràpids com es voldria. D'aquí la importància de les organitzacions com ADE Vallès, per acompanyar, compartir experiències i establir sinergies. T'hi sumes?

 
Comentaris

Destaquem