La tarifa plana del transport públic

És una millora també per fomentar la mobilitat sostenible

A partir del pròxim 1 de gener, Sant Cugat i 17 municipis més de la segona corona metropolitana passaran a tenir tarifa plana en el transport metropolità. Això permetrà abaratir els títols de transport perquè es podrà viatjar pels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana (inclòs, evidentment, Barcelona) amb una targeta d'una zona.

Més info: El transport públic de tota l'AMB passarà a tenir el preu de la zona 1

Els ciutadans dels 18 municipis que ara s'incorporen a la tarifa plana, haurem de pagar un tribut metropolità (com ja ho fan els altres 18) a través d'un rebut que girarà l'AMB. En aquests moments, encara s'ha de definir les aportacions que puguin fer altres administracions (Generalitat i Estat) per ajudar a pagar aquest tribut i cal també definir els topalls màxims del tribut i les subvencions per ajudar la ciutadania a pagar aquest tribut.

La tarifa plana és una demanada que fa temps que reclamàvem els municipis. I des del Grup municipal del PDeCAT-Demòcrates pensem que és una millora importantíssima que beneficiarà als santcugatencs i santcugatenques i que ajudarà a impulsar clarament la utilització del transport públic, fent-lo també més econòmic per a les famílies.

És una millora també per fomentar la mobilitat sostenible. Des del govern de la ciutat, apostem per potenciar el transport públic i a la vegada intentar disminuir el vehicle privat i contaminant. A més, també és una mesura clarament enfocada a millorar la qualitat de l'aire.

 

 
Comentaris

Destaquem