La venda de petards

Jo no dubto que les pràctiques de seguretat i de maneig dels petards deu ser excel·lent, però el que és penós és el nivell de formació i de coneixement del producte

Quan s'apropen les revetlles de Sant Joan apareixen com bolets en moltes places i rotondes de Sant Cugat unes parades, totes iguals, dedicades a la venda de petards.

Diuen que hi ha una nova normativa, molt estricte, de cara a la seguretat dels clients, personal i públic en general. Amb grans controls, tant en el magatzematge com en la distribució. Es donen les llicències a grans empreses especialitzades, que ja m'agradaria saber com es deu fer aquesta assignació i la història que hi deu haver al darrera, però ara no toca.

Jo no dubto que les pràctiques de seguretat i de maneig dels petards deu ser excel·lent, però el que és penós és el nivell de formació i de coneixement del producte per part dels empleats que atenen al públic. No saben que és una piula o un correcames, ni quins són els petards més adequats pels meus nets, de 4 i 7 anys. Et treuen un catàleg amb uns packs de diferents petards i vostè mateix.

Això és seguretat? Això és un bon servei de prescripció per part d'una empresa especialitzada? Com estic segur que els petards que compro són adequats pels nens? Quina diferència hi ha entre una font i una altra? No saben res, consell zero.

Potser abans, quan era petit i els comprava al carrer Xerric, quants anys després amb les nenes anàvem a cal Sagalés a un local que obrien al carrer del Sol o inclús, al principi de les casetes, a la de la plaça del Casal de Mira-sol, no tenien massa seguretat, però sabien el producte que duien entre mans i et sabien fer la recomanació més idònia. O, almenys, te'n feien una.

 
Comentaris

Destaquem