Pep Blanes, gastrònom

Opinió

Per Nadal, vins i caves catalans

Entrem de ple al Nadal, per tant, ja preparem la selecció de vins i caves per aquestes festes. Us recomano els vins i caves de casa nostra. Tenim la gran sort que els vins catalans tenen un cartell molt reconegut per la seva qualitat, per la seva personalitat i pel prestigi, que, tot plegat, permet el passaport perquè els palets viatgin arreu del món.

Normalment, tothom ja té els seus vins i caves, coneguts i consumits; la fidelitat sol ser garantida, però sempre és prou interessant conèixer altres vins i caves, personalment sóc d’aquests. És per això que em va alegrar llegir una selecció de vins i caves presentada per prestigiosos sommeliers: Gran Claus Rosat 2010, del celler Can Ràfols dels Caus, DO Penedès; Xarel·lo Castellroig 2010, del celler Castellroig, DO Penedès; Mendall Blanc Ànfora 2010, del celler Mendall-Laureano Serres, DO Terra Alta; Can Sais Expressió ’08, del celler Can Sais, DO Empordà; La Milana 06, del celler Albert i Noya, DO Penedès; La Llopetera 06, del celler Escoda-Sanahuja, DO Conca de Barberà; Espectade 2008, del celler Spectade Vins, DO Montsant. Un vi que personalment us recomano, és el negre Maius, DO Priorat, elaborat pel bon amic Josep, del Celler Santa Maria del nostre poble.

Els caves seleccionats són: Agustí Torelló Mata, Brut Nature Gran Reserva 2005; Turó d’en Mota de Recaredo 2000; Manel Raventós i Blanc 2003; Juvé & Camps Blanc de Noirs Reserva 2008; Alsina & Sardà Gran Reserva 2007; Más Tinell Cava