Preparant el Nadal

Preparar les coses ajuda a viure els fets amb més intensitat

Sóc dels qui ens agrada molt preparar els viatges: investigo els llocs que visitaré, estudio la història dels monuments que veuré, els seus costums... Aquesta preparació em permet fruir molt més dels indrets que visito, a conèixer-los amb major profunditat i, per tant, a tenir una experiència molt més rica.

I és que preparar ajuda a viure els fets amb més intensitat. D’aquí a poques setmanes celebrarem el Nadal. Una festa principal dels nostres calendaris i, molt especialment, pels cristians. Per això cal preparar-la amb la cura que mereix. Cada Nadal recordem que Déu s’ha fet un nadó, inaugurant una presència de Déu més activa en el món. És una presència molt discreta, però real. Podríem dir que, amb el naixement de Jesús, Déu s’ha fet casolà, quotidià, ha entrat en el nostre dia a dia, tot i que sovint ens costa descobrir-ho.

Aquest diumenge comencem l’Advent que és el temps que ens prepara per celebrar amb profunditat el Nadal i descobrir aquesta presència diària de Jesús en la nostra vida. “Qui no ha pensat mai en allò de “tant de bo que cada dia fos Nadal!”? Ara tenim quatre setmanes per endavant per preparar-nos per fer que aquest Nadal sigui únic i el portem al cor la resta de l’any.

 
Comentaris

Destaquem