Projecte Apel·les

Aquest projecte va iniciar-se el 2014 a Barcelona i s’està estenent per tot el territori

El projecte Apel·les és un projecte conjunt d’Òmnium Cultural i la Universitat de Barcelona en el que mestres jubilats i jubilades voluntaris ofereixen el seu ajut a les escoles per reforçar la lectura i l’escriptura del català als alumnes del Cicle Inicial de Primària (alumnes de primer i segon, de 6 i 7 anys).

Aquest reforç es fa d’acord amb els mestres de l’escola i consisteix en el fet que el mestre voluntari atén un grup d’alumnes de la classe mentre el mestre titular atén a la resta. D’aquesta manera es dóna una atenció més individualitzada als alumnes per tal que l’aprenentatge de la lectoescriptura sigui més efectiu. Al mateix temps es pretén fomentar el gust per la lectura en els infants.

El mestre voluntari dedica 1,5 hores a la setmana a aquesta tasca i cada setmana va canviant el grup d’alumnes de la classe que atén, adaptant-se sempre al projecte educatiu de l’escola. També empra un material didàctic atractiu (de tipus gràfic) dissenyat específicament per donar-li suport en aquesta tasca.

Aquest projecte va iniciar-se el 2014 a Barcelona i s’està estenent per tot el territori. Aquest curs s’ha iniciat a Sant Cugat a les escoles Turó de Can Mates, Joan Maragall, Ciutat d’Alba i Gerbert d’Orlhac. Està en projecte estendre'l també a l’Olivera i algun altre centre.

Els mestres jubilats i jubilades que vulguin participar com a voluntaris en aquest projecte poden contactar al correu apellesmestressantcugat@gmail.com. Seran molt benvinguts!

 
Comentaris

Destaquem