Setembre, mes de canvis
També al setembre la vinya ens presenta els ceps verds i carregats de gotims a punt per a la verema, una verema, que segons la zona és prematura o tardana. Ara, per aquests dies us convido a fer un recorregut per les diferents denominacions d’origen, ja que és com anar d’un jardí a l’altre, des de l’Empordà-Costa Brava; Alella; Penedès; Conca de Barberà; Pla de Bages; Costers de Segre; Montsant; Priorat; Terra Alta; Tarragona... Raïms amb grans plens que explotaran en sucs, que acabada la verema, s’elaboraran els vins blancs, rosats o negres; mentre, les vinyes rebran l’atenció a fi de mantenir els terrenys en bon estat per tornar a començar el cicle.
Espanya és el tercer país productor de vi darrere de França i Itàlia, comptant amb el territori més gran de conreu de vinyes. Però al setembre ja comencem a tafanejar els bolets. Som molts els que els enyorem, uns per anar-los a caçar i d’altres per a paladejar-los al plat. Segons els entesos es preveu una bona campanya, en algunes zones ja estan a punt de començar i com cada any, durarà fins a finals del mes de novembre. La previsió de recol·lecció, si les condicions meteorològiques són favorables, està en unes 84.000 tones a tot Catalunya.
