Una de cada cent persones és celíaca
És molt gratificant saber que els celíacs han pogut celebrar les festes nadalenques gaudint de tots els plats i delícies gastronòmiques adequades a les necessitats d’aquests malalts. Des de fa temps es treballa per eliminar el gluten, no és fàcil, però s’ha aconseguit. Així s’ha pogut menjar un bon àpat amb escudella i carn d’olla sense gluten, però també menjant neules i torrons, i el tortell de Reis.
Cada vegada són més les empreses que ofereixen productes aptes per als celíacs com ara una gamma completa de pernil, llom i embotits, com ara el fuet i el xoriço; també el pernil cuit o el gall d’indi, també són freqüents trobar receptes de plats pensats per a celíacs, com ara: risotto amb bolets, de bon paladar; un excel·lent pastís de gambes i pinya, enciam, acompanyat de pa de motlle, uns tres pisos ben amanits amb salsa rosa; un apetitós arròs caldós de llamàntol amb crema de marisc; truites de blat de moro amb gambes pelades, suc de taronja, alvocats madurs, enciam, pinya o mango, ceba finament picada, tomàquet madur, julivert fresc picat, oli d’oliva i sal, dos pisos d’un plat excel·lent; rotllets de pernil cuit amb mongetes tendres regats amb una vinagreta de verdures. Com a postre, els celíacs ja tenen un assortit de pastissos sense gluten.
Ens alegra veure com cada cop són més les empreses que milloren els aliments i la gastronomia per als celíacs.
