Exposició "El teatre de les plantes", de Monica Kopatschek i Ana López

Del 16 de Març al 22 d'Abril

La Casa de Cultura acull, del 16 de març al 22 d'abril, l'exposició "El teatre de les plantes", de Monica Kopatschek i Ana López.

Monica Kopatschek i Ana López són dues artistes que treballen i viuen a Sant Cugat. El seu taller es troba al costat del Parc Natural de Collserola. Durant aquest projecte han recorregut els seus camins compartint moments d'observació i reflexió.

"El teatre de les plantes explora la vida al bosc de Collserola a través del dibuix. Des del començament, la nostra mirada ha trobat en la naturalesa un món sensible, una finestra que s'obre cap a una consciència diferent. Ens cridava l'atenció la simbiosi entre insectes i flors. Aviat vam descobrir a artistes com la Maria Sibylla Merian, que a partir de l'observació i el dibuix era capaç de transmetre coneixement visual.

Els passejos pel bosc a l'hivern ens van acostar d'una forma inesperada a tot allò que havíem llegit quan ens vam documentar sobre Collserola. Feia fred i els paisatges estaven plens d'històries amagades. Entre els arboços, diminutes erugues passaven la nit engolint les fulles. A la primavera, desplegarien les ales. Dibuixant les seves línies, nervadures i escates vam recórrer el seu creixement, el seu desenvolupament en el temps. L'espècie Charaxes jasius, la papallona de l'arboç, va significar un punt d'inflexió. De mica en mica, els seus patrons i cicles ens van connectar amb un món d'idees que ens servien de fonament per a l'abstracció. A través de l'observació d'aquests éssers ens vam anar transportant cap a mons imaginaris, presents entre aquells arbres.

El que havíem plantejat com un recull de plantes i insectes, ha evolucionat cap a un diàleg entre les formes naturals i les intricades vides del bosc que ens envolta." Monica Kopatschek i Ana Lopez

Exposició seleccionada a la convocatòria de Projectes de ciutat 2023

Amb el suport de Sorea i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Es pot visitar del 16 de març al 22 d'abril de 2023.

Horari: de dilluns a dissabte, 10 a 14 h i de 17 a 20 h / Diumenge tancat

Lloc: Sala d'exposicions de la Casa de Cultura

Fitxa de l'activitat:

Activitat: Exposició "El teatre de les plantes", de Monica Kopatschek i Ana López

Dia i hora: Del 16 de març al 22 d'abril

Lloc: Casa de Cultura

Preu: Gratuït

Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

Dades Activitat

Data: Del 16 de Març al 22 d'Abril

Preu: Gratuït

Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

Afegeix-ho al calendari
 
Destaquem