La plaça de Barcelona ja forma part de l’eix de vianants

Aquest dijous l'alcaldessa inaugurà l'espai després del pregó de Festa Major

L’Ajuntament va dir que hi hauria nova plaça de Barcelona per la Festa Major i així és. Després d’un any d’obres, aquest cèntric espai de la ciutat ha quedat definitivament integrat a l’eix de vianants. Entre els canvis que ha experimentat la plaça destaca sobretot l’eliminació total dels vehicles (no es pot ni aparcar ni circular) i la creació d’un entarimat en un extrem de la plaça per a actuacions i festes. També s’ha suprimit el muret que separava la zona de sorra i la calçada creant així una sensació d’unitat. L’enllumenat i els serveis han quedat soterrats.

Entre els elements que no s’han alterat hi ha la font que hi ha davant de l’estanc i la sorra que hi ha al centre de la plaça. L’orquestra Selvatana serà l’encarregada de fer el primer concert ja en un dels actes oficials de la Festa Major. Abans del concert, però, l’alcaldessa Mercè Conesa inaugurà de manera formal totes les modificacions que s’han fet.

Els números
Les obres que van començar el juliol del 2011 han costat, segons va explicar l’Ajuntament en presentar el projecte, 600.000 euros. La remodelació l’ha fet la brigada municipal cosa que ha fet que l’obra sigui més barata però també ha provocat que s’allarguin més que una obra subcontractada.

 
Comentaris

Destaquem