Sant Jordi a Sant Cugat

Tot i que generalment coincideix amb un dia feiner ningú es perd aquesta diada semifestiva, en què nens i nenes, grans i petits tornem a casa amb un llibre i una rosa Tot i que generalment coincideix amb un dia feiner ningú es perd aquesta diada semifestiva, en què nens i nenes, grans i petits tornem a casa amb un llibre i una rosa
El dia 23 d’abril és festa grossa a Catalunya, celebrem el dia de Sant Jordi. A Sant Cugat la plaça d’Octavià s’omple de parades de llibres i de roses.

Tot i que generalment coincideix amb un dia feiner ningú es perd aquesta diada semifestiva, en què nens i nenes, grans i petits tornem a casa amb un llibre i una rosa. En ocasions ens trobem amb els escriptors que signen els exemplars i ens dediquen les seves obres. És una bona oportunitat per conèixer aquelles persones que fan una feina silenciosa i que ens fan passar una bona estona amb la lectura.

La rosa és la flor que omple els nostres carrers, la rosa de Sant Jordi és vermella com la sang del drac mort. La imaginació dels floristes ocasionals o professionals fa que uns la guarneixin d’una manera i altres d’una altra, però la rosa de Sant Jordi sempre va acompanyada d’una senyera i d’una espiga de blat. Una tradició que ve de lluny, ja en el segle XV es celebraven les primeres fires de roses a Catalunya.

L’any 1926 la casualitat va unir les roses i els llibres. El fet és que l’Estat espanyol va instaurar el 23 d’abril com a Dia del Llibre perquè era el dia de la mort de Cervantes, imitant els anglesos, que també van instituir el Dia del Llibre el 23 d’abril perquè era el dia de la mort de Shakespeare.

Des d’aleshores se celebren junts el dia de la rosa i el del llibre. La rosa com a símbol de l’amor i el llibre com a símbol de la cultura.

ENVIA'NS EL TEU CONTE!
Escrius contes?
T’agradaria que sortissin publicats al TOT? Sabem que entre els nens i les nenes de Sant Cugat hi ha bons escriptors. Si n’ets un, envia’ns el teu conte a l’adreça petitot@premsalocal.com.

Anima’t, que ja n'hem publicat uns quants!

 
Comentaris

Destaquem